≫ 

Pronalazaču Peteru Madsenu doživotna robija zbog ubistva poznate novinarke: Iskasapio je i bacio u more (FOTO) (VIDEO)

Ubistvo se desilo u avgustu prošle godine

  • 2
Peter Madsen, Kim Vol Foto: AP/Tanjug

Milioner i pronalazač Peter Madsen, optužen za ubistvo švedske novinarske Kim Val na njegovoj podmornici u avgustu 2017. godine, proglašen je krivim i osuđen je na doživotnu kaznu.

Madsen je 16. januara optužen za ubistvo, kao i neprikladno tretiranje tela novinarke koje je raskomadao i bacio u vodu.

Madsen je izjavio da će uložiti žalbu na presudu danskog suda, prenela je agencija AP. Madsen negira da je ubio novinarku, tvrdeći da je ona slučajno preminula na podmornici, a priznao je da je isekao njeno telo na delove i bacio ih u more.

Ispred sudnice u Kopenhagenu Foto: Tanjug/AP

Kako izgleda savršeni zločin, po koracima? Ubica raskomadao telo novinarke, verovao je da ga nikad neće otkriti, ali pao je zbog ove greške (VIDEO)

Madsen (47) je dobro poznat u Danskoj i pre hapšenja. Znali su ga kao izumitelja koji sanjari o istraživanju nepoznatih svetova. Izgradio je svoju podmornicu i planirao privatno putovanje u svemir.

Optužen je za ubistvo s predumišljajem, oskvrnavljanje pokojnika i seksualni napad na novinarku Kim Val (30), koja mu je pravila društvo na podmornici pišući o njemu članak za novine.

Jedan prijatelj je ispričao da je Peter Madsen bio fetišista - seksualni eksperimenti bili su važan deo njegovog života Foto: AP/Tanjug

Madsen je prvobitno rekao da je Vol slučajno stradala unutar podmornice, ali da je on kasnije delove njenog tela bacio u more.

Madsen i Vol su krenuli na put 10. avgusta, jer je ona pisala priču o njemu, a poslednji put je viđena živa kada je podmornica isplovljavala iz Kopenhagena. Policija smatra da je on namerno potopio podmornicu.

DETALJI ZLOČINA

Tužioci su verovali su da je Madsen vezao svoju žrtvu pre nego što ju je pretukao, nekoliko puta izbo nožem u području genitalija i naposletku usmrtio. Zatim joj je raskomadao telo, a delove, glavu, ruke, noge i torzo, stavio u zasebne vrećice koje je opterećene tegovima bacio na dno zaliva pokraj Kopenhagena.

Tužioci su smatrali da je sve isplanirao unapred jer je testeru, nož, plastične vezice i tegovima poneo sa sobom na podmornicu.

Uhapšen je i zatvoren neposredno nakon nestanka mlade novinarke, a izumitelj je tvrdio da je ona umrla nesrećnim slučajem, a da je on u panici njeno telo raskomadao i bacio u more.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johnny Repp

    25. april 2018 | 13:47

    Gledao sam ekranizaciju ovog slučaja na ID kanalu. Zamalo da se izvuče.

  • Sone Violinista

    27. april 2018 | 14:03

    Dzaba mu svi milioni kada mu tata nije vlasnik Pinka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA