Zvaničnici SAD: Izrael se sprema za rat sa Iranom

Američki zvaničnici kažu da je jedan od izraelskih zvaničnika obaveštajna podrška

  • 13

Nedavni vazdušni napad na bazu u sirijskom gradu Hami u kojem je poginulo oko 20, a ranjeno 30 iranskih boraca izveo je Izreal, tvrde trojica američkih zvaničnika ocenjujući da je to najnoviji pokazatelj da se Izrael i Iran približavaju otvorenom sukobu.

Zagreva se situacija na Bliskom istoku: Izrael optužuje Iran da se tajno naoružava, a Teheran poručuje da je Netanijahu lažov (FOTO) (VIDEO)

Ovi neimenovani zvaničnici veruju i da se Izrael sada priprema za vojnu akciju te da traži američku pomoć i podršku, prenosi mreža En-Bi-Si njuz.

- Na listi potencijalno najverovatnijih konflikata u svetu, sada je na samom vrhu nalazi se sukob Izraela i Irana u Siriji - kaže jedan visoki američki zvaničnik.

Trojica zvaničnika SAD navode i da su izraelski avioni F-15 pogodili Hamu nakon što je Iran isporučio oružje u bazu u kojoj je smeštena iranska 47. brigada, uključujući rakete zemlja-vazduh.

Izrael sve više postaje svestan uticaja Irana u susednoj Siriji Foto: Tanjug/AP

Izrael, kako navode, sve više postaje svestan uticaja Irana u susednoj Siriji. I dok Rusija vodi vazdušni rat za Asadov režim u Siriji, Iran vodi kopneni rat, tvrde ovi zvaničnici navodeći da su iranski borci u svakoj većoj ruskij i sirijskoj bazi u zemlji.

U tekstu se podseća da su se prošle nedelje visoki vojni zvaničnici Izraela sastali sa američkim kolegama tražeći podršku za veću akciju protiv Irana u Siriji.

Američki zvaničnici kažu da je jedan od izraelskih zvaničnika obaveštajna podrška.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    2. maj 2018 | 09:52

    Izrael odradjuje prljave poslove za ameriku , i zato ,na celom Bliskom istoku , jedino izraelsko nuklearno naoruzanje nije pod medjunarodnom kontrolom .

  • Nikolas

    2. maj 2018 | 08:54

    STAGOD DA URADE OVO NECE DA VALJA A BOJIM SE DA CEMO BENZIN PLACATI NEUPOREDIVO VISE NEGO DANAS! !! ZAPALICE CITAV BLISKI ISTOK!

  • Alex

    2. maj 2018 | 08:43

    Al će da ga popasu, napokon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA