≫ 

Asad oštro kritikovao Trampa: Svakog dana menja mišljenje, Rusija neće dozvoliti da u Siriji počne Treći svetski rat

Asad je rekao i da je zahvaljujući "mudrom ruskom rukovodstvu" izbegnut sukob s Vašingtonom

  • 9

Sirijski predsednik Bašar al Asad kritikovao je američkog kolegu Donalda Trampa da jednog dana kaže jedno, a sledećeg dana već nešto drugo.

- Smatram da u međuvremenu ništa ne možemo da postignemo sa takvom administracijom - rekao je Asad u danas objavljenom intervjuu za grčki list "Katimerini".

AP navodi da je Asad najverovatnije mislio na različite poruke Bele kuće o tome koliko dugo SAD planiraju da drže američke snage u Siriji.

Asad je oštro iskritikovao Trampa Foto: Tanjug/AP

Neočekivani preokret: Francuska više ne insistira na ostavci Bašara al-Asada

Asad je rekao i da je zahvaljujući "mudrom ruskom rukovodstvu" izbegnut sukob s Vašingtonom.

- Nadam se da nećemo biti svedoci direktnog sukoba između te dve super sile, jer bi tada stvari izmakle kontroli po ostatak sveta - kazao je Asad.

Smatra da je sukob Sirije i SAD izbegnut zahvaljujući Rusiji Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Na pitanje da li je zabrinut da bi treći svetski rat mogao početi u Siriji, Asad je odgovorio odrečno, pre svega, kako je rekao, zbog mudrosti ruskih lidera.

- Rusija neće dozvoliti Treći svetski rat zbog svoje političke mudrosti - rekao je Asad, prenela je agencija Tas s.

Upitan da prokomentariše to što ga je Tramp u jednom od tvitova nazvao "životinjom", on je rekao da je pitanje da li takav rečnik predstavlja američku kulturu.

Tramp je Asada nazvao životinjom Foto: Tanjug/AP

- Kada ste predsednik države, predstavljate moral naroda pre nego svoj lični moral. Ovakav rečnik je veoma loš i ja smatram da ne postoji država na svetu koja ima takav rečnik. Drugo, dobra stvar u vezi Trampa je što se predstavlja na transparentan način, što je u tom pogledu veoma dobro - rekao je Asad.

Prema njegovim rečima, on se sa tom situacijom nosi kao političar i predsednik države.

- Što se mene lično tiče baš me briga, ne pogađa me lično. Bitno je da li će nešto uticati na mene, uticati na moju zemlju, naš rat, teroriste i atmosferu u kojoj živimo - rekao je Asad.

VIDEO: Evo kako Sirija prkosi Americi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    10. maj 2018 | 14:29

    Sve dok se Rusi budu pasivno ponasali , ameri , ali i ostali njihovi guzolisci ce se agresivno ponasati , ubedjujuci njihovu populaciju kako su oni u pravu. Istina je da Rusi ne bi hteli direktni sukob , jer bi onda treci svetski rat bio neizbezan , sto ovi zlocinci to dobro znaju , pa zato i igraju na toj karti. Sa druge strane , Izrael je taj koji ce vrlo brzo izazvati treci svetski rat , jer su uvereni da ce zajedno sa amerima postici svoj vekovni cilj , osloboditi se svih potencijalnih neprijatelja koji ih okruzuju , ali i dalje od toga. Da je Srbija bombardovala tudje baze... nase potencijalne neprijatelje , jos na tudjoj teritoriji , odavno bi nas sa zemljom sravnjali ... ali posto je u pitanju Izrael ...

  • CcC

    10. maj 2018 | 14:10

    Bas ce amerika pitati rusiju. Kao pre par dana, kad su bombardovali sve asadove polozaje..

  • Mladic

    10. maj 2018 | 14:54

    Rusija nemoze sama protiv svih ni ekonomski kao ni vojno videli smo u Siriji ja mislim da ce Iran da prodje kao i Sirija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA