Iranski vrhovni vođa čita kontroverznu knjigu o Trampu: Provokacija na račun američkog predsednika (FOTO) (VIDEO)

Mnogi su ovo shvatili kao provokaciju

  • 0
Fotografija je nastala na sajmu knjiga u Teheranu Foto: Profimedia/AFP

Vrhovni vođa Irana uslikan je kako čita kontroverznu knjigu "Vatra i bes: U Trampovoj Beloj kući", nekoliko dana nakon što su se SAD povukle iz iranskog sporazuma.

Ajatolah Ali Hamnej snimljen je u petak kako prelistava kontroverznu knjigu Majkla Volfa o Donaldu Trampu na persijskom jeziku, nekoliko dana nakon što je američki predsednik objavio da se SAD povlače iz iranskog sporazuma.

Tramp je javno osudio knjigu, nazivajući autora "mentalno poremećenim" zbog pisanja da je Bela kuća u velikoj meri nefunkcionalna.

Iranci izašli na ulice, besni zbog Trampa, odzvanjalo "smrt Americi": Protest zbog povlačenja SAD iz nuklearnog sporazuma (FOTO)

Tramp pre nekoliko dana objavio da se SAD povlače iz iranskog sporazuma Foto: Tanjug/AP

Mediji prenose da je na ovaj način Hamnej hteo da ismeje Trampa nakon donošenja odluke, koja je izazvala gnev iranskih poslanika. Oni su u znak protesta zapalili američku zastavu.

Bi-Bi-Si prenosi da je fotografija na kojoj vrhovni vođa Irana čita knjigu o Trampu nastala na ovogodišnjem sajmu knjiga u Teheranu.

- Danas, revolucionarni lider pregleda knjigu o ... predsedniku Sjedinjenih Američkih Država - navodi se u opisu fotografije koju je objavilo predsedništvo Irana.

VIDEO: KNJIGA O TRAMPU: Delo Majkla Vulfa koje je izazvalo kontraverze u svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA