Dok je za sve reprezentacije na SP u Rusiji cilj podizanje trofeja, jedna zemlja sanja o nagradi koja je vrednija od svega (FOTO) (VIDEO)

Na Mundijalu 32 reprezentacije iz svih krajeva sveta trudiće se da postignu što bolji plasman, pa i da stignu do finala i osvoje trofej

  • 1

Počelo je odbrojavanje do početka Svetskog prvenstva u fudbalu, koje će se od 14. juna do 15. jula održati u Rusiji. I dok sve zemlje učesnice sanjaju o osvajanju trofeja, jedna zemlja sanja o nečemu drugom.

Na Mundijalu 32 reprezentacije iz svih krajeva sveta trudiće se da postignu što bolji plasman, pa i da stignu do finala i osvoje trofej.

Dok ceo svet nestrpljivo čeka početak Svetskog prvenstva u fudbalu i nada se dobrim i kvalitetnim utakmicama tokom mesec dana takmičenja, Sirija sanja o potpuno drugačijoj nagradi, koja je vrednija od svakog trofeja.

Jezivi satelitski snimci Trampovih meta u Siriji: Od hemijskih postrojenja i bunkera ostao je samo pepeo i dim! (FOTO)

Sirija ne učestvuje na Mundijalu u Rusiji, a u ovoj zemlji godinama besni građanski rat između pobunjenika i sirijske vojske pod kontrolom predsednika Bašara al Asada.

Zbog toga je sirijska Civilna odbrana, organizacija poznata i pod nazivom "Beli šlemovi", na Fejsbuk grupi "The Syria Campaign" objavila snimak koji celom svetu treba da skrene na pažnju na situaciju u ovoj zemlji.

Na snimku je prikazano nekoliko navijača kako pimpluju loptu, a zatim je dobacuju sledećem navijaču. Tako mladić iz Brazila na čuvenoj plaži Kopakabana pokazuje majstorije sa loptom, a onda je prebacuje devojci iz Engleske, koja radi isto dok se iza nje vidi Tauer bridž.

Loptu u Siriji nema ko da prihvati Printskrin: Facebook/The Syria Campaign

Međutim, kada ruski navijač prebacuje dalje loptu u Siriju, tamo nema ko da je prihvati. U pozadini se vidi razrušen i prazan grad.

Od poslednjeg Svetskog prvenstva u fudbalu, ubijeno je 300.000 Sirijaca, dok je čak 12 miliona ljudi moralo da napusti svoje domove.

Za ljude u Siriji krajnji cilj su sloboda, pravda i mir.

VIDEO: Šta se dešava u Sriji posle američkih bombi?

(Telegraf.rs/A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne zaboravi junake sa Kosara

    17. maj 2018 | 01:49

    Kod nas se pika fudbal i u sred rata a oni pobegli iz svoje zemlje....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA