Roman Abramovič emigrirao u Izrael zbog problema sa britanskom vizom: Kupiće kuću u Tel Avivu i tražiće njihovo državljanstvo

Njemu je nedavno istekla britanska viza, a britanski mediji su pisali da ona nije obnovljena zbog veza Abramoviča i ruskog predsednika Vladimira Putina

  • 2
Roman Abramovič Foto: Tanjug/AP

Ruski tajkun Roman Abramovič imigrirao je u četvrtak u Izrael, pišu izraelski mediji.

Kako navodi izraelski "Hajom", vlasnik Čelsija se na to odlučio pošto mu je nedavno istekla poslovna viza u Britaniji i namerava da uzme izraelsko državljanstvo. Navodi se i da će Abramovič (51) kupiti kuću u Tel Avivu.

Prema Forbsu, Abramovič je "težak" 9,1 milijardu dolara, 139. je osoba na svetu po bogatstvu, a 12. u Rusiji 2017. godine.

Rusija pere ruke od Abramoviča: Problem sa njegovom britanskom vizom nije zbog Kremlja

Abramovič je čest posetilac Izraela i ima filantropski odnos prema toj državi, kao i jevrejskim zajednicama u Rusiji.

On je dobio specijalnu nagradu Federacije jevrejskih zajednica Rusije zbog njegovog doprinosa od preko 500 miliona dolara u poslednjih 20 godina na potrebe Jevreja u Izraelu i Rusiji.

Abramovič je vlasnik fudbalskog kluba Čelsi Foto: Profimedia/Look Press Agency

Njemu je nedavno istekla britanska viza, a britanski mediji su pisali da ona nije obnovljena zbog veza Abramoviča i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Tim povodom oglasio se i portparol ruskog predsedništva Dmitrij Peskov rekavši da je rešavanje problema sa britanskom vizom Abramoviča van nadležnosti Kremlja.

- Taj problem nije u našoj nadležnosti - rekao je Peskov i naveo da je to problem Abramoviča, a ne Kremlja, prenosi Tas s.

VIDEO: Putin četvrti put postao predsednik Rusije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mbappe

    25. maj 2018 | 12:08

    Do dolaska u Englesku Celzi je bio prosecan klub,i onda je Roman ulozio milione plus placao poreze, sve legalno lik radio nikad se lose nije culo za njega, nezahvalni englezi, nikakav narod.

  • ibro

    25. maj 2018 | 09:56

    de si nocas bio?zasto si se sine tako razbioO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA