≫ 

Grčka u generalnom štrajku na startu turističke sezone: Veliki redovi na granicama, Atina blokirana (FOTO)

Zbog štrajka su se već stvorili veliki redovi na graničnim prelazima u Grčkoj, a planirano je da učesnici protesta marširaju centralnim ulicama Atine

  • 3

U Grčkoj je danas počeo generalni štrajk u znak protesta zbog novog talasa mera štednje koji je najavljen za predstojeće leto.

Kako prenose mediji, zbog štrajka, već su se stvorili veliki redovi na graničnim prelazima u Grčkoj, a planirano je da učesnici protesta marširaju centralnim ulicama Atine.

>>> Štrajk zatvorio Ajfelov toranj!

Planirano je da učesnici protesta marširaju centralnim ulicama Atine - Foto: Tanjug/AP

Štrajk je počeo u 10 sati po lokalnom vremenu.

Otkazani su brojni avionski letovi, kao i polasci brodova i vozova, a otežan je i javni saobraćaj, prenosi Katimerini.

Otkazani su polasci brodova - Foto: Tanjug/AP

Grke su na generalni štrajk, na startu turističke sezone, pozvali Generalna konfederacija zaposlenih Grčke (GSEE) i najveća sindikalna organizacija ADEDI.

Od početka krize 2009. godine, Grčka je dobila 260 milijardi pomoći pozajmice u zamenu za implementaciju mera štednje u javnom sektoru, ali i smanjenje penzija i povećanje poreza.

Danas su otkazani i polasci vozova - Foto: Tanjug/AP

BLOKIRANI GRANIČNI PRELAZI

Zbog generalnog štrajka grčkih sindikata, koji će, kako je najavljeno, trajati 24 sata, od jutros su svi granični prelazi prema Makedoniji i Albaniji u blokadi i granicu je moguće preći samo pešice, javili su makedonski mediji.

Jutros od pet sati za saobraćaj su zatvoreni prelazi sa grčke strane ka Makedoniji na Bogorodici, Dojranu i na prelazu Medzitlija, gde je štrajk počeo sat kasnije.

Grci protestuju zbog novog talasa mera štednje koji je najavljen za predstojeće leto - Foto: Tanjug/AP

Zatvoreni su i prelazi sa grčke strane ka Albaniji, a propuštaju se samo pešaci bez prtljaga.

Na graničnim prelazima su, javljaju mediji, velike gužve, a normalizacija saobraćaja se može očekivati u četvrtak u popodnevnim satima.

VIDEO: Taksisti blokirali Nemanjinu ulicu u Beogradu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prijatelj Helena

    30. maj 2018 | 12:09

    Ovo nije istina. Strajkova ima, ali nisu ovoliko masovni i paralisuci. Zapadna propaganda, jer se Grcka prilicno dobro, za sada,odupire banksterima i EU spodobama. Neko namerno potura ove neistine po tzv"srpskim" medijima da bi naudio grckoj turistickoj privredi i zavadio Srbe sa Grcima. Bio sam u Grckoj, vratio se juce i sve je redovno. Narode ne nasjedaj na propagandu!

  • Pera Jagodinac

    30. maj 2018 | 13:37

    Zašto se ne ugledamo na braću Grke?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA