Ponovo se uspostavlja najduži let na svetu: Od Singapura do Njujorka za 19 sati će moći samo oni sa dubljim džepom (FOTO)

Na ruti od Singapura do Njuarka, singapurska kompanija će koristiti modele Erbas A350-900ULR, koji su namenjeni za duge letove i mogu da prime 161 putnika, od kojih 67 u poslovnoj klasi i 94 u premijum ekonomskoj klasi

  • 6

Singapur Erlajns saopštio je da će u oktobru ponovno pokrenuti najduži komercijalni let na svetu u trajanju od gotovo 19 sati na relaciji Singapur-Njujork, dodajući da će biti ponuđen samo putnicima u višoj putnoj klasi.

Svakog dana će avioni neprekidnim letom u trajanju od oko 18 sati i 45 minuta od singapurskog aerodroma Čangija do vazdušne luke u Njuarku prelaziti oko 16.700 kilometara (10.300 milja), navela je ta vazduhoplovna kompanija u saopštenju.

>>> Tajna avio-kompanija o čijim trasama se ne zna ništa: Karte se kupuju lično, u sumnjivoj kancelariji (VIDEO)

Trenutni rekord drži kompanija Katar Ervejz na letu 921 iz Oklanda do Dohe, koji traje 17 sati i 40 minuta.

Na ruti od Singapura do Njuarka, singapurska kompanija će koristiti modele Erbas A350-900ULR, koji su namenjeni za duge letove i mogu da prime 161 putnika, od kojih 67 u poslovnoj klasi i 94 u premijum ekonomskoj klasi.

Singapur Erlajns je već leteo na sličnoj ruti od 2004. do 2013. godine, ali ju je ukinuo, jer nije ostvarivala očekivane prihode.

Odluka o njenom ponovnom pokretanju i uvrštavanju u ponudu vemenski se poklopila s nastojanjima aviokompanija da nađu nove izvore prihoda u konkurentskom okruženju, a duge rute često generišu veće prihode od onih s pauzama u letovima.

U Singapur Erlajnsu planiraju i neprekidni let od Singapura do Los Anđelesa, s istim modelom aviona.

Njihova odluka o obnovljenom letu na relaciji Singapur-Njujork doneta je u vrlo izazovnoj situaciji za singapurskog avioprevoznika. Prošle godine su spojili niskobudžetne kompanije TajgerEr i Skut kako bi racionalizovali  troškove.

Ovog meseca su najavili da će u nastojanju da ostanu konkurentni, uključiti posrnuli regionalni ogranak s premijum ponudom SilkEr u širu grupu, nakon višemilionskog ulaganja u modernizaciju kako bi ostao konkurentan.

VIDEO: Dule Savić u zvezdinom dresu skočio iz aviona

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maya

    1. jun 2018 | 14:37

    Nije mi samo jasno kako let ide preko azije i evrope kad je duzi let nego da avion ide preko tihog okeana. Ko zna sta se tu krije i da li je zaaista zemlja okruvla

  • Chicago

    1. jun 2018 | 15:23

    Moj najduzi let Chicago-Hong Kong 16 sati

  • alex

    2. jun 2018 | 13:03

    xaxaxa Cist dokaz da je Zemlja ravna Zasto ne leti istocno, pa to je komsiluk

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA