Putin sutra u poseti Beču: 800 policajaca brinuće o njegovoj bezbednosti (FOTO)

U obezbeđivanje Putina uključene su razne jedinice policije, od specijalnih jedinica Vega i Kobra, do običnih policajaca

  • 1

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovaće sutra u jednodnevnu posetu Beču, gde će razgovarati sa državnim vrhom Austrije.

Oko 800 policajaca biće zaduženo za bezbednost visokog gosta, najavljeno je uoči posete, uz napomenu da će i delovi austrijske prestonice biti zatvarani.

U obezbeđivanje Putina uključene su razne jedinice policije, od specijalnih jedinica Vega i Kobra, do običnih policajaca.

Putin uzvraća udarac: Potpisao zakon o kontrasankcijama protiv SAD i njenih saveznika

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen primiće, uz vojne počasti svog ruskog kolegu, nakon čega će Putin razgovarati sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom i vicekancelarom Hajnc-Kristijanom Štraheom.

Zatim je predviđeno da Putin položi venac na spomenik palim ruskim borcima u pratnji šefice austrijske diplomatije Karin Knajsel.

Obezbeđenje ruskog predsednika na visokom nivou Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Na kraju posete Putin će sa Van der Belenom obići izložbu "Ermitaž u gostima - dela majstora od Botičelija do Van Dajka".

Inače policiji su prijavljene i dve demonstracije - jedna protiv Putina, a druga pod motom "Prijateljstvo sa Rusijom", pristalica Rusije.

Uoči posete Putina Beč, koji dolazi povodom 50-te godišnjice od potpisivanja sporazuma o snabdevanju gasom iz Rusije, Štrahe je zatražio od EU da ukine besmislene sankcije protiv Moskve.

Video: Putin četvrti put postao predsednik Rusije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • radojka

    5. jun 2018 | 07:55

    To Putine ti najposobniji predsednik u cijelom svetu pozdrav za Rusiju i Putina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA