Najpoznatiji kuvar i televizijska ličnost, Entoni Bordejn izvršio samoubistvo (FOTO) (VIDEO)

Prema pisanju svetskih medija poznati kuvar i pisac se obesio

  • 47

Entoni Bordejn, američki pripovedač, pisac, kuvar i televizijska ličnost, preminuo je u 61. godini.

CNN je dobio potvrdu o njegovoj smrti, a za sada je poznato da je izvršio samoubistvo. Prema pisanju svetskih medija poznati pisac se obesio.

Bio je čuvena zvezda CNN - a Foto : AP/Tanjug

Čuvena modna dizajnerka je najavila svoju smrt, a ćerki je ostavila oproštajno pismo u kojem je otkrila razlog zbog čega je izvršila samoubistvo (FOTO) (VIDEO)

- Sa izuzetnom tugom možemo da vas obavestimo da je naš prijatelj i kolega Entoni Bordejn preminuo - stoji u saopštenju.

- Njegova ljubav prema avanturi, novim prijateljima, finoj hrani i piću, i izvanrednim pričama o svetu učinila ga je jedinstvenim pripovedačem, njegovi talenti nikada nisu prestali da nas zadivljuju i mnogo će nam nedostajati. Naše misli i molitve su sa njegovom ćerkom i porodicom u ovim teškim trenucima - navodi se u saopštenju.

Njegove emisije o hrani su obožavali mnogi Printskrin: Youtube

Bordejn je u Francuskoj radio na predsetojećoj epizodi svoje nagrađivane serije za CNN. Njegov blizak prijatelj Erik Ripert, francuski kuvar, našao je Bordejna u njegovoj hotelskoj sobi u petak ujutru.

Bordejn je bio majstor svog zanata - prvo u kuhinji, a zatim i u medijima. Kroz svoje TV emisije i knjige, istraživao je ljudsko ponašanje i pomagao je publici da drugačije razmišlja o hrani, putivanjima i njima samima.

Zalagao se za marginalozovanu populaciju i vodio je kampanju za sigurnije uslove rada za restoransko osoblje. Takođe je dobio i svaku nagradu koju ova industrija ima da ponudi.

Smitsonijan ga je jednom nazvao "originalnom rok zvezdom" kulinarskog sveta, "i Elvisom "loših momaka" u kulinarskom svetu".

Godine 1999. objavio je članak "Ne jedite pre nego što ovo pričitate", koji je posle prerastao u knjigu, koja je 2000. godine postala najprodavanija. Zahvaljujući ovoj knjizi postao je međunarodna zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sivi dom

    8. jun 2018 | 13:48

    Pocivaj u miru Enthony. Covek cije epizode sam gutao....gde sam uzivao u gradovima sveta, stanovnicima i u lokalnim specijalitetima od ulicne do restoranske kuhinje... opet dokaz da u coveku zivi neki zli crv koji ne da mira... Hvala jos jednom i gledacu sve epizode

  • Real

    8. jun 2018 | 16:14

    Ljudi mi nismo svesni kakve misli se kome motaju po glavi...

  • Života

    8. jun 2018 | 13:39

    Neverovatno, jedan od retkih pozitivnih likova na tv!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA