≫ 

Angela Merkel prokomentarisala Trampove poruke na Tviteru: Deprimirajuće su

Tramp je u dva tvita emitovana posle završetka samita G7 kod Kvebeka naveo da ne podržava zajedničko saopštenje, i to na opšte iznenađenje lidera te grupe koji su o tome prethodno pregovarali

  • 1

Odluka američkog predsednika Donalda Trampa da povuče podršku zajedničkom saopštenju sa samita lidera Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja G7 pomalo je deprimirajuća, ocenila je večeras nemačka kancelarka Angela Merkel.

- Teško je i ovog puta i razočaravajuće, ali to nije kraj za G7 - rekla je kancelarka Merkel u intervjuu za nemačku televiziju ARD.

>>> Kim stigao u Singapur, Tramp pre sletanja na ostrvo iz aviona tvitnuo protiv kanadskog premijera (FOTO)

 

Šef nemačke diplomatije Hajko Mas izjavio je ranije danas da je Tramp "uništio" velikim delom poverenje izmedju SAD i Evrope povlačenjem podrške zajedničkom saopštenju samita lidera G7 putem poruka na Tviteru.

Tramp je u dva tvita emitovana posle završetka samita G7 kod Kvebeka naveo da ne podržava zajedničko saopštenje, i to na opšte iznenađenje lidera te grupe koji su o tome prethodno pregovarali.

 

Američki predsednik je to opravdao navodnim "lažnim izjavama" kanadskog premijera Džastina Trudoa, domaćina samita G7, koji je rekao da su se svi lideri G7 dogovorili o sadržaju i formulacijama zajedničkog saopštenja.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA