Popio tablete, seo u kola i zgazio devetoro biciklista! Petoro je preminulo na licu mesta

Tužioci su naveli da je Piket prebrzo vozio kamionet seoskim putem, i da je počeo da koči tek pošto je udario prvog biciklistu

  • 0

Jedan Amerikanac koji je usmrtio petoro biciklista dok je pod uticajem lekova vozio kamionet, osuđen je danas na 40 godina zatvora.

Ko zaista češće ne poštuje pravila ponašanja i saobraćajne propise - biciklisti ili pešaci?

Čarls Piket se na sudu u saveznoj državi Mičigen izvinio i rekao da će "dati život" za ljude koje je 2016. godine ubio ili povredio, ali je sudija njegovo izvinjenje ocenio kao "tužno nedovoljno".

Piket je prošlog meseca proglašen krivim za petostruko ubistvo jer je kamionetom na jednom seoskom putu udario grupu od devetoro biciklista, od kojih je, s teškim povredama, preživelo samo četvoro.

On nije osporio da je pre vožnje zajedno uzeo tablete protiv bolova i druge lekove, ali su njegovi advokati tvrdili da je optužnica za ubistvo preterana.

Tužioci su naveli da je Piket prebrzo vozio kamionet seoskim putem, i da je počeo da koči tek pošto je udario prvog biciklistu. Poginule su tri žene i dva muškarca.

Piket, kome su sada 52 godine, imaće pravo da traži uslovni otpust, tek posle deset godina zatvora.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA