≫ 

Političarka upozorila Ruskinje da nemaju seks sa strancima tokom Svetskog prvenstva u fudbalu

Drugi predstavnik vlasti je istakao da bi strani navijači mogli da donesu viruse u Rusiju i da ih zaraze

  • 11

Ruskinje bi trebale da izbegavaju da imaju seks sa muškarcima druge rase tokom Svetskom prvenstva u fudbalu jer bi mogle da postanu samohrane majke dece mešovite rase, poručili su predstavnici vlasti u Moskvi.

Čak i kada se Ruskinje udaju za strance, ti odnosi se veoma loše završavaju, rekla je Tamara Pletneva, šef parlamentarne komisije za porodice, žene i decu, prenosi Gardijan.

Uputstvo za sve koji planiraju da otputuju na Mundijal: Šta bi trebalo da znate pre odlaska u Rusiju na Svetsko prvenstvo

- Čak i ako se dese brakovi nakon takvih situacija, devojke ne umeju iz njih da se izvuku. Onda, dolaziće u moju komisiju, plaču, oduzeto im je dete i tako dalje -  kazala je Pletnova i podsetila šta se dogodilo nakon olimpijskih igara održanih u Moskvi 1980.

Očekuje se dolazak stranih navijača Foto ilustracija: Telegraf, Shutterstock

- Poratsao je broj samohranih majki i to drastično - istakla je ona. Tada je rođen veliki broj dece, jer sovjetske vlasti nisu dale da se koristi kontracepcija. 

Tu decu su sovjetske vlasti nazvale "Deca olimpijade". Taj termin je korišćen kako bi se opisala deca koja su rođena iz mešovitih veza Ruskinja i muškaraca iz Afrike, Azije i Latinske Amerike.

Ovi mališani su se tokom svog odrastanja suočili sa velikom diskriminacijom.

- Ta deca su kasnije patila i patila. A još ako je u pitanju otac druge rase… Trebalo bi da rađamo našu decu. Nisam nacionalista, ali ipak... Znam da i deca pate, a onda ih očevi napuste i to je sve. Ostaju ovde sa majkom - izjavila je Pletnova za Radio “Govorit Moskva".

Vlasti upozorile Ruskinje da nemaju seks sa strancima Foto-ilustracija: Profimedia

Ona je istakla da želi da se ruski građani venčaju iz ljubavi bez obzira na entičku pripadnost, prenosi Gardijan.

Drugi predstavnik vlasti je istakao da bi strani navijači mogli da donesu viruse u Rusiju i da ih zaraze. Vlasti su upozorile Ruse da paze i prilikom komunikacije sa strancima je bi tokom Svetskog prvenstva mogle da kruže nedozvoljene supstance.

Oko hiljade navijača iz 31 zemlje dolazi na Svetsko prvenstvo u Rusiju. Među stranim navijačima, Amerikanci su najaktivniji, a tu su svakako i fanovi iz Brazila, Kolumbije i Nemačke.

Svetsko prvenstvo u fudbalu biće održano u Rusiji od 14. juna do 15. jula ove godine.

VIDEO: Evo kako se radi lažno uključenje na Svetskom prvenstu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    14. jun 2018 | 19:54

    U pravu je politicarka.Nisam za mesanja rasa,postujem tudju ali moja je ipak meni najbolja i najlepsa.

  • Mira

    14. jun 2018 | 21:36

    Da sam sad tamo, ja bih se rasturala

  • lea

    15. jun 2018 | 14:23

    A sta ako Ruskinje zaraze goste? Sramota da se o tome govori na ovakav nacin. I medju Rusima ima vanbracne dece,porodicnog nasilja i svega drugog sto imamo i kod nas. Stavljanje akcenta na druge rase je drskost i cist rasizam. Ja imam sina sa Afrikancem za koga sam bila udata. Brak nije uspeo kao i mnogi brakovi medju supruznicima iste nacionalnosti. Rasa tu nema nikakvu ulogu. Ljudi su cesto skloni da vide mane kod drugih a ne vide kod sebe ili u svojoj naciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA