≫ 

Vicepremijer Italije želi da ukine policijsku zaštititu novinaru i autoru knjige "Gomora"

Novinar se obratio putem video snimka, kojom prilikom je upitao Salvinija: "Da li misliš da mi time pretiš, da me plašiš?"

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova i vicepremijer Italije Mateo Salvini najavio je da će proceniti da li je autoru knjige "Gomora" i novinaru Robertu Savijanu, čiju je glavu ucenio mafijaški klan Kazalezi iz okoline Napulja, neophodna policijska zaštita.

Savijano je kao odgovor Salviniju rekao da je on "ministar podzemlja" i "klovn", navodi AP.

BIO SAM U LEGLU MAFIJE: Italijanski novinar otkrio koja je zemlja najkorumpiranija, i to nije Italija! (VIDEO)

Novinar se obratio putem video snimka, kojom prilikom je upitao Salvinija: "Da li misliš da mi time pretiš, da me plašiš?".

On je dodao da je poslednjih 11 godina, koliko se nalazi pod policijskom zaštitom, živeo pod ogromnim pritiskom klana Kazalezi i meksičkih narko dilera.

Salvini je potom izjavio da se procena ne odnosi na Savijana, naglasivši da Italija ima rekordan broj ljudi pod policijskom zaštitom.

Savijanove nevolje počele su nekoliko meseci nakon objavljivanja knjige „Gomora“, koja otkriva tajne Kamore - napuljske mafije. Knjiga je prevedena u 42 zemlje sveta, uključujući i Srbiju, a po njoj je snimljen i film koji je 2008. godine osvojio Gran pri na Kanskom festivalu.

PREPUCAVANJE PREKO TVITERA

- Savijano kao Falkone i Borselino??? Ma dajte, molim vas.... - napisao je danas na Tviteru ministar vicepremijer i ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo Salvini, nastavljajući polemiku sa novinarem i piscem Robertom Savijanom.

Salvini je uz post, pominjući italijanske sudije Ðovanija Falkonea i Paola Borselina koje je u razmaku manjem od dva meseca 1992. godina ubila sicilijanska mafija, postavio i članak iz nedeljnika "Espreso" koji se bavi slučajem Savijana.

VIDEO: Putin četvrti put postao predsednik Rusije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA