Sve je politika, Džaka je svima jasno stavio do znanja da je ovo više od igre: Nemački mediji bruje o utakmici Srbija-Švajcarska

Nejasno je da li će ova akcija imati posledice

  • 3

Posle utakmice odigrane sinoć između Srbije i Švajcarske, Dojče vele prenosi da je sve politika, jer su švajcarski reprezentativci u Rusiji svoju pobedu protiv Srbije proslavljali albanskim gestom.

Nejasno je da li će ova akcija imati posledice, a normalno je da FIFA ne toleriše političke poruke na stadionu, navodi se u tekstu.

Tagešsau je naveo da bi slavlje Švajcaraca moglo da ima i neprijatan epilog jer strelci dva gola na utakmici, obojica sa korenima na Kosovu, formirali su rukama dvoglavog orla, koji se može videti na albanskoj zastavi.

Dok svi osuđuju Džaku i Šaćirija, Lihštajnerovu provokaciju niko nije primetio: I kapiten Švajcaraca mahao kao Albanac (VIDEO)

"To je politička provokacija za navijače Srbije, a FIFA zabranjuje političke poruke" ističe Tagešsau.

Špigel onlajn piše da su tokom 52 minuta utakmice navijači iz Srbije izviždavali Granita Džaku i da je onda Švajcarac "svu svoju frustraciju i ljutnju istresao u dugačku loptu koja je dovela do izjednačenja".

Politička provokacija Foto: Tanjug/AP

Špigel dalje piše da je proslavljajući taj gol, on rukama imitirao albanskog dvostrukog orla.

"Bila je to scena večeri, ali ne zato što je gol bio zaista lep, već zbog prilično mračnog izgleda Džake, koji je i poslednjem gledaocu jasno stavio do znanja da je ovo više od igre, da se na ovoj utakmici radi o nečemu drugom, a ne samo o bodovima na svetskom prvenstvu" ističe Špigel.

"Spoznaja večeri: Sve je politika. Švajcarski reprezentativci u Rusiji svoju pobedu protiv Srbije proslavljaju albanskim gestom.

Nejasno je da li će ova akcija imati posledice. Normalno je da FIFA ne toleriše političke poruke na stadionu", naveo je Špigel.

"Vremena su komplikovana, barem kao tabela u grupi E," zaključuje Špigel.

Skandalozno ponašanje na utakmici Srbija Švajcarska Printskrin: www.spiegel.de

I najtiražniji list u Nemačkoj, Bild na svom portalu o sinoćnoj utakmici pod naslovom "Džaka i Šaćiri provocirali Srbe", piše o zvižducima publike upućenim dvojici fudbalera Švajcarske reprezentacije i o gestovima koji su potom usledili.

Bild dodaje i da je "drugo uzbuđenje izazvao i naš sudija Feliks Brih". On je prvi put sudio na Svetskom prvenstvu i u jednom važnom trenutku je napravio grešku, ističe nemački list.

"Kada su dvojica Švajcaraca srušili Mitrovića na zemlju, Brih dozvoljava da se igra nastavi i čak se ni ne konsultuje sa pomoćnim video-sudijama", naveo je Bild.

"To je bila njegova jedina greška, inače je kao sudija bio u redu", zaključuje Bild.

Pored medijskih izveštaja o ponašanju reprezentativaca Švajcarske u duelu sa fudbalerima Srbije, oglasila se i omladina jedne partije.

Omladina Narodne partije Švajcarske opomenula je reprezentativca te države kosovsko-albanskog porekla Granita Džaku, zbog slavlja “albanskim orlom”.

- Dragi Granite Džaka budi svestan da sada igraš za švajcarski tim. Takvi politički simboli nemaju mesto u našoj reprezentaciji - poručili su oni preko fejsbuk stranice.

VIDEO: Albanci divljaju po Švajcarskoj! Skidaju i skrnave zastave Srbije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N N

    23. jun 2018 | 19:04

    Nemackim medijima bi bolje bilo da bruje o tome kako je njihov sunarodnik poklonio pobedu njihovim prijateljima sto je videla cela planeta.

  • ACO

    23. jun 2018 | 23:56

    Ma jadni su. Nemaju svoje pa se kite tudjim . Ne treba uopste obracati paznju na njij.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA