Arogantni Makron da prekine sa uvredama: Italijanski ministar unutrašnjih poslova opleo po francuskom predsedniku

Ovo nije prvi put da Salvini napada Francusku i njenog lidera

  • 1

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini snažno je osudio, kako je rekao, "aroganciju" francuskog predsednika Emanuela Makrona, dan pred evropski mini-samit o migracijama.

Predstavljajući broj migranata pridošlih u Italiju i cenu koju ta zemlja plaća, Salvini, lider nacionalističke desničarske partije Liga, rekao je da ga čudi što takvo stanje ne predstavlja problem za "arogantnog francuskog predsednika".

Mateo Salvini uputio oštru poruku: Italija više neće biti evropski izbeglički kamp

- Pozivamo ga da prekine sa uvredama i delima pokaže svoju velikodušnost, da otvori više francuskih luka i zaustavi vraćanje žena, dece i muškaraca u Ventimij. Ako francuska arogancija misli da će Italiju pretvoriti u evropski izbeglički kamp, u zamenu za par evra bakšiša, grdno se vara - rekao je Salvini.

Salvini je MAkrona nazvao arogantnim, Foto: Tanjug/AP

Ventimij je mesto na francusko-italijanskoj granici. Francuska i Španija su predložile stvaranje zatvorenih centara za smeštaj migranata spasenih u Sredozemnom moru.

Ovo nije prvi put da Salvini napada Francusku i njenog lidera. On je takođe osudio francusko "licemerje" posle kritičkih izjava iz Pariza jer je Italija odbila da otvori svoje luke za brod "Akvarijus", a juče je napao Makrona nakon što je ovaj osudio "nacionalističku lepru" u Evropi.

- Mi možda jesmo leprozni populisti, ali ja lekcije primam samo od onih koji otvore luke. Primite hiljade migranata i posle toga ćemo pričati - poručio je juče Salvini francuskom predsedniku.

VIDEO: Angela Merkel, Tereza Mej i Emanuel Makron stižu na Samit EU

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bager

    24. jun 2018 | 18:55

    Migrante odmah iskrcavati u africkim lukama sa kog su kontinenta tamo ih iskrcavati ,,ako zeli da im pomogne put pod noge i pravac afrika,,neka ih pomaze tamo u njihovim zemljana a ne da ih dovode u Evropu i iskorenjuju afriku,,Zvropa ne moze da primi i nahrani svu mizeriju sveta ,,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA