Turneja po Bliskom istoku: Britanski princ Vilijam posetio ruševine u Jordanu i razgovarao sa izbeglicama iz Sirije (FOTO)

On će kasnije danas otputovati za Jerusalim, što će biti prva zvanična poseta jednog člana britanske kraljevske porodice Izraelu

  • 0

Britanski princ Vilijam posetio je danas rimske ruševine u Jordanu, razgovarao je sa izbeglom sirijskom decom i posetio centar za tradicionalne umetnosti.

Princ Vilijam započeo "delikatnu" turneju po Bliskom istoku: Posetiće Jordan, Izrael i Palestinu, koje su bile pod kontrolom monarhije (FOTO) (VIDEO)

Kod ruševina Džeraša, Vilijam se zaustavio kod velike fotografije na kojoj su njegova supruga Kejt, koja se kao dete sa ocem i mlađom sestrom slikala ispred ruševina, jer su živeli tokom 80-ih u Jordanu, gde je njen otac Majkl Midlton radio za avioprevoznika Britiš ervejs.

Princ Vilijam gleda fotografiju na kojoj je njegova supruga Kejt sa porodicom tokom '80-ih godina u Jordanu Foto: Tanjug/AP

Poseta Džerašu dešava se drugog dana petodnevne turneje tokom koje će princ Vilijam posetiti i Izrael i palestinske teritorije, preneo je AP.

Razgovarao je sa izbeglom sirijskom decom Foto: Tanjug/AP

Kasnije danas, on će biti prva osoba iz britanske kraljevske porodice koja će zvanično posetiti Svetu zemlju.

Princ treba da poseti Izrael i Palestinu Foto: Tanjug/AP

VIDEO: I kraljica je zbog Megan prekršila mnoga pravila

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA