≫ 

Grčka bila na udaru hladnog ciklona, Sitonijom se slivali potoci: Voda se polako povlači nakon što su letovališta poplavljena (FOTO) (VIDEO)

I plaže su bile pod vodom, a turisti su bar danas morali da se oproste od kupanja i sunčanja

  • 8

 

Hladni talas koji se prošle nedelje nadvijao nad Srbijom, pogodio je ove sedmice Grčku. U pojedinim delovima mediteranske zemlje obilne kiše donele su poplave, a bujice vode tekle su ulicama, ali i plažama u toj zemlji.

U ovom malom mestu je ispisana istorija: Selo sa 83 stanovnika, na granici Grčke, Makedonije i Albanije bilo je centar Evrope (FOTO) (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije sa grčkog ostrva Evije, a neke od njih objavili su srpski turisti koji navode da je pod vodom bio veći deo plaže na kojoj su boravili.

 

Intenzivne padavine i poplave zabeležene su u mestu Kanalije u Tesaliji, a pojavio se i snimak sa poluostrva Pilion na kojem blatnjava bujica juri ulicom preko plaže u more, a jedan od automobila voda samo što nije odnela.

Na Halkidikiju, omiljenoj destinaciji srpskih turista, voda je bila do kolena, ali ne u plićaku. Mutni potoci slivali su se niz ulice, a oni koji ovu nedelju provode na odmoru, morali su danas da se oproste sa kupanjem i sunčanjem.

Temperatura je na Sitoniji u jednom trenu bila i do 20 stepeni ispod proseka. 

 

U Nikitiju, jednom od najposećenijih mesta na "drugom prstu", voda sa prostranog šetališta i dugo je tražila put do mora. Mnogi automobili do točkova su bili utonuli u novonastaloj reci.

Bujica je odnela nekoliko vozila u more, kao i sve sitnije predmete koje su se našli u poprečnim ulicama. Inventar je razbacan na nekoliko plaža, ali vile i apartmani nisu ugroženi, javljaju meštani.

Poplavljenih kuća nema, pošto se voda ne zadržava, već se niz bočne ulice sliva uz more.

Čitaoci Telegrafa javljaju da je situacija već pod kontrolom i da je oluja bila trenutna, tako da kiša nije upropastila odmor ni onima koji su već tamo, a kamoli srećnicima koji svoje putovanje tek treba da rezrevišu. I život i odmor se u poplavljenim područjima polako vraćaju u normalu.

Obalci se još tu, ali je kiša prestala Foto: Privatna arhiva

Kako je Telegraf.rs ranije upozoravao, malo hladnije biće i sutra, javljaju meterolozi, a onda se leto polako vraća na najlepše plaže Evrope. Više o tome pročitajte OVDE.

Podsetimo, Grčku je i prošle godine pogodilo slično nevreme. Ovakve nepogode su u meditaranskoj zemlji kratkotrajne i retke, ali nisu začuđujuće.

Čoveka zavesa spasila od poplave:

(D.D.S./Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ,Ђуровић

    26. jun 2018 | 21:34

    Ето вама ваше Грчке...добродошли у лијепу нам Црну Гору ;)

  • Danijel

    26. jun 2018 | 22:48

    Evo krecemo svi istog trenutka :))))))))))) Moša :))))))))) Dok ne naucite da cenite goste i da malo ulozite u turizam neka nas i na dunavu ili savi !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA