Čak 17 saveznih američkih država tužilo Trampovu administraciju zbog politike prema migrantima

Tramp je 20. juna potpisao izvršnu uredbu kojom se imigrantskim porodicama, koje ilegalno pređu južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno

  • 0

Protiv administracije predsednika Donalda Trampa tužbu je podnelo 17 saveznih američkih država i Distrikt Kolumbija, koji pokušavaju da zaustave, kako kažu, "okrutnu i nezakonitu" politiku prisilnog razdvajanja porodica imigranata, koji ulaze u zemlju iz Meksika.

Vrhovni sud podržao Trampovu kontroverznu odluku: Muslimanima iz ovih 7 zemalja zabranjen ulazak u SAD

U žalbi podnetoj u utorak američkom okružnom sudu u Sijetlu, američke savezne države i Distrikt Kolumbija nazvali su izvršnu uredbu, kojom se navodno obustavlja razdvajanje porodica, "iluzijom".

Tramp je 20. juna potpisao izvršnu uredbu kojom se imigrantskim porodicama, koje ilegalno pređu južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka.

On je, međutim, napomenuo da će se nastaviti politika "nulte tolerancije", koja podrazumeva krivično gonjenje svih odraslih osoba koje su uhvaćene kako prelaze granicu nelegalno.

U žalbi američkih država i Distrikta Kolumbija navodi se da je politika Trampove administracije delimično neustavna jer je "motivisana zlonamernošću i željom da se naudi" imigrantima, koji dolaze iz Latinske Amerike, prenosi Rojters.

VIDEO: Koji je lider pobedio u ratu govora tela?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA