≫ 

Filmsko bekstvo iz zatvora, ali u realnom životu, epizoda 2: Osuđeni ubica i gangster napravio diverziju, pa pobegao helikopterom (VIDEO)

Redoan Fajd je služio 25-godišnju kaznu za neuspelu pljačku tokom koje je ubio mladu policajku

  • 0

Ozloglašeni gangster pobegao je helikopterom iz zatvora u Parizu, navele su francuske vlasti. Redoana Fajda (46) oslobodilo je nekoliko teško naoružanih ljudi koji su napravili diverziju na ulazu u zatvor, dok se za to vreme helikopter spuštao u zatvorsko dvorište, gde se šetaju robijaši, piše BBC.

U Srbiju uskoro stiže najveći monstrum svih vremena: Ubio je 14 osoba, među kojima su i deca (FOTO)

Lokalna policija pronašla je zapaljeni helikopter u obližnjoj oblasti.

DRUGO BEKSTVO ZA PET GODINA

Fajd je služio 25-godišnju kaznu za neuspelu pljačku tokom koje je ubio mladu policajku. Ovo je njegovo drugo bekstvo iz zatvora, 2013. godine pobegao je pošto je kao taoce uzeo četvoricu stražara iz zatvora u Lilu koji su mu poslužili kao živi štit. To bekstvo je uspeo da sprovede manje od pola sata pošto je stigao u zatvor na severu Francuske. Pre 9 godina napisao je knjigu o svojim iskustvima odrastanja u pariskom predgrađu prepunom kriminala i "diplomiranju" na ulicama.

Fajd i njegovi saučesnici su pobegli ne povredivši nikoga, izveštava Europe 1. On je 2001. godine osuđen na 30 godina za oružanu pljačku. U zatvor se vratio 2011. godine zbog kršenja uslovne slobode zbog ranijih presuda. Prošle godine je dobio 10 godina za bežanje iz zatvora 2013. godine.

Pogledajte snimak iz zatvora i helikopter koji se udaljava:

VIDEO: Iz ovog srpskog zatvora nema bekstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA