Konačno rešeno ubistvo poznatog čileanskog pevača: Osam penzionisanih vojnika osuđeno za ovaj brutalan zločin

Hara je samo jedan od više od 3.000 ubijenih osumnjičenih levičara tokom dikture Pinočea (1973-1990)

  • 0

Osam penzionisanih čileanskih vojnika osuđeno je na po 18 godina zatvora za ubistvo poznatog pevača Viktora Hare, što je jedan od najpoznatijih zločina čileanske vojne hunte koja je preuzela vlast nakon puča protiv predsednika Salvadora Aljendea.

Sud je saopštio i da je još devet bivših vojnika osuđeno na po pet godina zbog zatraškavanja.

Majka (92) ubila sina jer je hteo da je smesti u starački dom, a nakon toga sela na ljuljašku: Policija zatekla stravičan prizor

Hara, popularni pevač i univezitetski profesor, koji je podržavao legalnog socijalističkog predsednika Salvadora Aljendea, uhapšen je samo jedan sat posle puča u kome je general Augusto Pinoče zauzeo predsedničku palatu i zbacio Aljendea sa vlasti, 11. septembra 1973.

Hara je zatim odveden na fudbalski stadion na kome je bilo zatvoreno više hiljada pristalica Aljendea. On je brutalno tučen po glavi i rukama i na kraju ubijen sa ukupno 44 metka kao upozorenje onima koji nisu priznali vlast pučističkog vođu Pinočea.

Hara je samo jedan od više od 3.000 ubijenih osumnjičenih levičara tokom dikture Pinočea (1973-1990).

Posle ubistva Harino telo je izbačeno na ulicu i potom sahranjeno, a godine 2009. porodica je ekshumirala pevačeve ostatke i izvršena je autopsija.

VIDEO: Hladnokrvno ubistvo vlasnika diskoteke

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA