Posle oštrih kritika pre početka samita, Tramp "oči u oči" sa Merkelovom: Sastanak je bio "sjajan" (FOTO)

Tramp je naveo da sa kancelarkom ima "veoma, veoma dobre odnose"

  • 1

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je danas sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na marginama samita NATO u Briselu, a sastanak je opisao kao "sjajan", samo nekoliko sati nakon što je oštro kritikovao nemačku politiku kad je reč o troškovima na polju odbrane i uvozu gasa iz Rusije.

- Imamo sjajan sastanak. Razgovaramo o vojnim troškovima... Razgovaramo o trgovini - rekao je Tramp novinarima kojima je bilo dozvoljeno da uđu u prostoriju gde se on sastao s Merkelovom.

Tramp je naveo da sa kancelarkom ima "veoma, veoma dobre odnose", prenosi Rojters.

Tajne zgrade u obliku prekrštenih prstiju u kojoj je samit NATO: Palata sa 60.000 senzora, delovima Berlinskog zida i olupinom iz Kula bliznakinja (VIDEO)

- Sa Nemačkom imamo izvanredne odnose - istakao je američki predsednik, dodavši da je izrazio zabrinutost zbog novog gasovoda koji je planiran od Rusije do Nemačke.

Tramp rekao da su odnosi sa Nemačkom dobri Foto: Tanjug/AP

Merkel je rekla da je razgovarala o migracijama i trgovini sa Trampom i da se raduje daljoj razmeni jer, kako je navela, SAD ostaju partner Nemačke.

Prethodno je portparolka Bele kuće Sare Sanders rekla da će Tramp tokom susreta s Merkelovom na marginama samita u Briselu ponoviti kritiku na račun Merkelove, koju je izneo ranije danas.

Tramp je, naime, uoči početka samita javno napao Nemačku zbog podrške sporazumu sa Rusijom o izgradnji gasovoda u Baltičkom moru, tvrdeći da je Berlin "zarobljenik Rusije" i kritikujući Nemačku zbog nedovoljnog izdvajanja sredstava za odbranu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poštar

    11. jul 2018 | 19:10

    Legla Angela na rudu. I nad popom ima pop. Nema južni ali ni severni 2.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA