≫ 

Više od 600 migranata probilo špansku granicu u Maroku koristeći bacače plamena: U sukobima povređeno 15 policajaca (VIDEO)

Španija postaje destinacija broj jedan za migrante koji prelaze Mediteran brodovima

  • 1

Oko 600 migranata  probilo je ogradu na granici između Maroka i španske teritorije Seuta u severnoj Africi koristeći bacače plamena kako bi ušli u Evropu, prenosi Sputnjik.

Kako piše medij, oko 800 migranata pokušalo je da pređe granicu između Maroka i španske enklave Seuta kroz visoku ogradu. U pitanju je jedan od najnasilnijih i brojnijih ulazaka u skorije vreme, prema policijskim izveštajima.

Bukti na svim stranama sveta: Planula i zgrada u predgrađu Tokija, najmanje dvoje mrtvih i 40 povređenih (FOTO)

Dok je 602 migranta uspelo u tome, 15 policajaca je povređeno u sukobima, izjavila je civilna garda Španije.

Španski El pais prenosi da je grupa uspela da probije graničnu zaštitu od dvostruke ograde dužine 8,4 km i visine preko šest metara oko sedam sati ujutru.

U pitanju je naslabija tačka granice zbog slepih područja gde kamere ne mogu da otkriju migrante. Više od sat vremena marokanski agenti i civilni stražari pokušali su da zadrže napad, ali je jedna grupa uspela da probije ogradu.

Migranti su koristili bacače plamena, štapove i druge oštre predmete protiv agenata, kako ih ne bi uhapsili. Kako piše Sputnjik, na organe reda bacali su kamenje, molotovljeve koktele i izmet.

Migranti su pokušali da iseku bodljikavu žicu makazama.

Ovaj prelazak je najveći u Seuti od februara 2017, kada je više od 850 migranata ušlo na teritoriju tokom četiri dana.

Španija postaje destinacija broj jedan za migrante koji prelaze Mediteran brodovima, nadmašujući Italiju sa skoro 20.000 migranata ove godine, prema rezultatima Međunarodne organizacije za migracije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arijel

    26. jul 2018 | 15:07

    Neće se Evropa odbraniti od ovih.Vraćaju se na nekada osvajane prostore, ne noseći sa sobom ništa dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA