O Erdoganu sve najlepše! Tajlandski TV voditelj nazvao turskog predsednika diktatorom, a ubrzo se skrušeno izvinjavao u ambasadi

Komentare na račun turskog predsednika mladi prezenter davao je u prenosu uživo na tajlandskoj televiziji

  • 0

Pirapol Euarijakul (35) u programu uživo tajlandske televizije objašnjavao je gledaocima zašto je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan diktator, a onda mu se to strašno obilo o glavu. On je suspendovan, a ubrzo je i u turskoj amabasadi davao zvanično izvinjenje.

Tema koja je koštala Euarijakula, tajlandsku tv zvezdu, suspenzije na svim kanalima bila je povlačenje iz tima nemačkog fudbalera Mesuta Ozila, koje je usledilo nakon pometnje i vređanja fanova zbog njegovog prijema i fotografisanja sa Erdoganom, tokom predizborne kampanje u Turskoj.

Nemački mediji koriste moje poreklo kao desničarsku propagandu: Mesut Ozil otvorio dušu povodom slika sa Erdoganom (FOTO)

- Vi ste lider Turske, ali ceo svet Vas gazi jer ste takav diktator. Doneli ste zakone koji su Vas održali na vlasti 14 godina - rekao je sportski voditelj, prenosi turski portal "Ahval".

Dalje je kritikovao Erodana zbog izgradnje predsedničke palate od 1.000 soba, dodajući da je za razliku od Tajlanda, Tuska blokirala onlajn pristup Vikipediji.

- Pet stvari koje ćete čuti o Redžepu Tajipu Erdoganu su: diktator, izborna nameštaljka, gluv za svoj narod, eleminisanje  opozicije, lider koji je većnu novinara poslao u zatvor - nastavio je on.

Nakon protivljenja lokalne muslimanske grupe rukovodioci televizije odveli  su od Euarijakula da se izvini lično turskoj ambasadorki Evren Dadelen Akgun zbog ovih reči, navodi Khaos.

Repororter je ozbiljnog izraza lica, sa nelagodom i napetog držanja tela sedeo na sofi rezidencije, dok je ambasadorka pažljivo čitala odštampano izvinjenje.

(Telegraf/M.Rodić, Ahval, Khaos)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA