Španski taksisti okončali štrajk: Uvedena nova pravila, slede otkazi za hiljade vozača ovih poznatih udruženja

Skoro nedelju dana hiljade taksista širom zemlje svojim vozilima blokiralo je glavne saobraćajnice u gradovima, kako bi izrazili nezadovoljstvo što službe poput Ubera rade po povoljnijim pravilima

  • 2

Španski taksisti okončali su šestodnevni štrajk nakon što se vlada složila da ograniči izdavanje dozvola onlajn prevoznim službama poput Ubera.

Skoro nedelju dana hiljade taksista širom zemlje svojim vozilima blokiralo je glavne saobraćajnice u gradovima, kako bi izrazili nezadovoljstvo što službe poput Ubera rade po povoljnijim pravilima, prenosi Rojters.

>>> Žuto-crna vozila blokirala Barselonu: Taksisti nastavljaju štrajk, razapeli i šatore na ulici (FOTO)

Skoro nedelju dana hiljade taksista širom zemlje svojim vozilima blokiralo je glavne saobraćajnice u gradovima - Foto: Tanjug/AP

Vlada se složila da usvoji novu regulaciju u septembru, koja će garantovati ograničenje izdavanja dozvola za usluge, u razmeri jedna dozvola na svakih 30 taksi dozvola.

Zbog novih pravila biće otpušteno hiljade vozača službi Uber i Kebifaj.

Te službe su postale veoma popularne u Španiji prethodnih godina, naročito zbog posebnih dogovora koji podrivaju cene taksi prevoza na ruti do aerodroma i drugih putničkih čvorišta.

VIDEO: Ovako su štrajkovali beogradski taksisti 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R line

    2. avgust 2018 | 19:56

    Zato im mi u Srbiji ne damo ni da privire....Može ali samo da rade sa legalnim taksistima pa ako vam se isplati vi dodjite kao što je yandex došao......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA