≫ 

Novi protesti u Rumuniji: Demonstranti zahtevaju ostavku vlade i poručuju da će se narod dići (FOTO)

Oko tri miliona Rumuna živi u inostranstvu i kažu da su je napustili zbog korupcije, malih plata i nedostatka mogućnosti

  • 9

Hiljade Rumuna okupilo se danas na još jednom protestu protiv vlade, javlja AP.

Demonstranti su nosili zastave Rumunije, Evropske unije i druge, a stajali su ispred zgrade vlade u Bukureštu, gde je juče došlo do nasilnih sukoba sa policijom.

>>> Rumuni iz dijaspore došli u Bukurešt na proteste protiv vlade, 440 ljudi povređeno nakon sukoba sa policijom (FOTO) (VIDEO)

- Bez straha! Rumuni će se dići - vikali su demonstranti, dok je policija zatvarala okolne ulice.

Demonstranti su vikali da će se "narod dići" - Foto: Tanjug/AP

Sukobi su izbili na jučerašnjem protestu kada su neki od desetine hiljada učesnika protesta pokušali da probiju policijski kordon oko vladinih objekata, podseća američka agencija.

Rumunski predsednik Klaus Joanis, kritičar vlade, saopštio je da "oštro osuđuje brutalnu intervenciju policije za razbijanje nereda", koju je nazvao neproporcionalnim odgovorom na pretežno mirne proteste.

Rumuni koji žive u inostranstvu počeli su u petak protest protiv levičarske vlade u Bukureštu zahtevajući njenu ostavku i zalažući se za prevremene izbore.

Protestanti zahtevaju ostavku vlade - Foto: Tanjug/AP

Pripadnici rumunske dijaspore koji su došli u Bukurešt iz evropskih država da bi prisustvovali demonstracijama ljuti su na način na koji se upravlja Rumunijom.

Oko tri miliona Rumuna živi u inostranstvu i kažu da su je napustili zbog korupcije, malih plata i nedostatka mogućnosti, preneo je AP.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    11. avgust 2018 | 23:25

    RUMUNI SU IZGLEDA U 3 KRUGU EU A TO JE 9 KRUG PAKLA ZA RADNIKE !! MI IDEMO TIM PUTEM SRECE!!

  • Ja

    11. avgust 2018 | 22:06

    Skinuli Čauseskua pa misle i ovoga će. Neznaju kako ovi danas brane fotelje. Do smrti bre.

  • AG CH

    11. avgust 2018 | 20:59

    Nismo jedini koji imaju problem sa korupcijom,nesprovođenjem zakona i to vlast nerešava tako da će i Srbija ostati bez ljudi,to je realnost ali jalova politika ne može da spreči.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA