Ogroman masivni asteroid će za nekoliko dana proći pored Zemlje: Veći je od Boinga 747 i piramide u Gizi (FOTO)

Ogromna svemirska stena putuje brzinom od većom od 32.000 km na čas i smatra se potencijalno opasnim objektom s obzirom na njegovu brzinu

  • 3

Masivni asteroid, za koga se procenjuje da je duplo veći od Boinga 747, proćiće veoma blizu planete Zemlje sledeće nedelje.

Očekuje se da će asteroid 2016 HF23, proći pored nas 29. avgusta, na samo tri miliona 4,8 miliona kilometara, što je 13 puta veća udaljenost nego između Zemlje i Meseca.

Velika usijana lopta jurila je ka Zemlji, a jedan čovek je uspeo da snimi pad asteroida i njegovu eksploziju (FOTO) (VIDEO)

Ogromna svemirska stena putuje brzinom od većom od 32.000 km na čas i smatra se potencijalno opasnim objektom s obzirom na njegovu brzinu.

Prema NASI, asteroid je širok između 70 i 160 kilometara. To znači da je objekat veći od Boinga 747, a takođe je veći i od Velike piramide u Gizi.

Dijagram NASE Foto: NASA

NASA prati ovaj objekat, kao i ostale u blizini Zemlje, kako bi locirali potencijalne pretnje.

Ova specifična svemirska stena spada u grupu Atens, koja je nazvana po asteroidu 1862 Antes, zbog toga što prelazi Zemljinu orbitu.

Dijagram NASE pokazuje kako njegova orbita preseca Zemljinu i da će 29. avgusta biti najbliže našoj planeti.

VIDEO: Ovi poznati veruju da je Zemlja ravna ploča: Da li su u pravu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA