Luter (98) pešači 19 kilometra po kiši i opasnom vremenu da bi video svoju bolesnu ženu: U braku su 50 godina i on ne može da živi bez nje (FOTO) (VIDEO)

Početkom ove nedelje, Den Bukard, jedan od prolaznika, video je Jangera kako pešači i ponudio mu prevoz do bolnice

  • 1

Luter Janger ima 98 godina i svaki dan pešači oko 19 kilometra uz auto-put u Ročesteru samo da bi bio pored svoje žene Vejverli koja se nalazi u bolnici. Hrabri čovek poslednje dve nedelje odlazi svojoj polovini sa kojom je pola veka u braku, bez obzira na to kakve su vremenske prilike.

Vejverli je paralizovana, a u prošlosti se borila sa tumorom mozga.

Luteta Janger, njihova ćerka, opisala je koliko je njen otac ostao odan njenoj majci.

Vejverli je dugo paralizovana zbog tumora na mozgu Printckrin: Spectrum News TV

PRUŽI KORAK: U humanitarnom pešačenju od Beograda do Niša stigli na pola puta

- Sve vreme dok je bila bolesna, spavao je kod nje u bolnici. Nije je napuštao - tvrdi Luteta.

Ništa nije drugačije ni ovaj put kada je Vejverli opet primljena u bolnicu. Njihova ćerka objašnjava da Luter bira da hoda svaki dan do bolnice, iako ga ona može da ga vozi tamo, budući da i žive zajedno. Međutim, on je nestrpljiv i ne želi da čeka, a i poznat je po tome da svuda ide peške, što se odlično odražava na njegovo zdravlje.

Luter Janger ima 98 godina i svaki dan pešači oko 19 kilometra da bi video svoju bolesnu ženu Printskrin: SPECNewsROC

- Vidite, nisam pogrbavljen poput onih likova tamo, onih staraca - rekao je jednom prilikom Luter novinarima, dodajući da mu je neverovatno teško da gleda suprugu u ovakvom stanju.

- Ništa sam bez svoje žene. Ona je najbolja šolja čaja koju sam mogao poželeti - kaže ovaj veteran Korejskog rata.

Početkom ove nedelje, Den Bukard, jedan od prolaznika, video je Jangera kako pešači i ponudio mu prevoz do bolnice. Bukard je objasnio da zbog svog kućnog vaspitanja nije mogao da ne pomogne starijem čoveku koji pešači po kiši.

Budući da je ova dirljiva priča postala viralna, ćerka ovog para pokrenula je na platformi "GoFundMe" akciju za svoje roditelje, kako bi pokrili troškove lečenja i prevoza do bolnice. Stranica je napravljena 17. avgusta, s ciljem da se prikupe 40.000 dolara, iznos koji je za svega nekoliko dana i premašen.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA