Lider opozicije i najveći Putinov protivnik osuđen na mesec dana zatvora

Navaljni je proglašen krivim za kršenje zakona o održavanju protesta jer je, uprkos tome što ga vlasti nisu odobrile, organizovao miting u Moskvi 28. januara

  • 6

Ruski opozicioni lider Aleksej Navalni osuđen je danas na 30 dana zatvora zbog, kako je obrazložio sud, kršenja zakona o javnom protestu.

Ova kazna će sprečiti lidera opozicije da predvodi za sledeći mesec planirane antivladine proteste protiv reforme penzionog sistema koja predviđa povećanje starosne granice za odlazak u penziju.

Ponovo je uhapšen najveći Putinov neprijatelj

Navalni je proglašen krivim za kršenje zakona o održavanju protesta jer je, uprkos tome što ga vlasti nisu odobrile, organizovao miting u Moskvi 28. januara.

Rojters je preneo da je Navalni rekao da veruje da ga vlasti šalju u zatvor šest meseci nakon što je napravio prekršaj da bi ga sprečili da učestvuje u protestima 9. septembra.

Navalni je priveden u subotu ispred svoje kuće.

Bio je pritvaran više puta zbog organizovanja protesta protiv Kremlja, a bilo mu je zabranjeno da učestvuje na predsedničkim izborima ranije ove godine zbog uslovne zatvorske kazne.

VIDEO: Putin četvrti put postao predsednik Rusije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA