Slika dečaka koji lije suze dok svira violinu obišla je planetu: Priča iza nje kida srce na milion komada, sada zbog Dijega plače ceo svet (FOTO)

Dijego je fotografisan dok je svirao na sahrani svog mentora

  • 10

Dečak iz Brazila Dijego Fražao Torkuato svirao je violinu u gudačkom orkestru "Afro Reggae" i očajnički je želeo da pobegne od siromaštva te da kao muzičar proputuje svetom.

Njegova fotografija sa kako svira svoj omiljeni instrument sa suzama u očima pogodila je pravo u srce ljude širom sveta.

Potresan snimak Dušanovog polaska u Barselonu: Bolničarka ga je u naručju donela do helikoptera, koji ga je odvezao u odlučujuću borbu za život (VIDEO)

Naime Dijego je fotografisan dok je svirao na sahrani svog mentora Evandra Žoaoa Silve koji mu je pružio nadu u život, da se kroz muziku izvuče iz užasnog okruženja u slamovima Parade de Lukasa gde je ovaj dečak odrastao, a onda je mučki ubijen u centru Rija.

Dijego je imao teko detinjstvo, bolovao je od meningitisa od četvrte godine, imao je problema sa plućima i poteškoće sa pamćenjem. Uprkos tome, zahvaljuljući svom mentoru je uspeo da savlada sviranje violine.

Kada je svirao na sahrani, nije mogao da zaustavi suze - i ta fotografija je obišla svet.

Godinu dana kasnije, 12-godišnji Dijego preminuo je od leukemije.

Prošlo je osam godina od smrti ovog dečaka, a njegova fotografija je jedna od najpotresnijih na svetu i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    16. septembar 2018 | 18:27

    Iskrene dečije suze!!!neka ga andjeli čuvaju.

  • Suza

    16. septembar 2018 | 18:15

    Toliko bola i tuge u malom biću...spavaj mirno dečače, neka te andjeli čuvaju.

  • dragana

    16. septembar 2018 | 18:16

    Kakva te kolevka zaljulja... Tuga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA