≫ 

Novi preokret u slučaju obaranja ruskog aviona: Izrael za to krivi Damask

Spasioci tragaju za olupinom ali se ne nadaju da će naći preživele

  • 4

Nakon što je srušen ruski avion Il-20 iznad sirijske pokrajine Lakatija, oglasila se i izraelska strana, koja je za to okrivila vladu u Siriji.

Izrael je saopštio da "izražava žaljenje zbog smrti članova ruskog aviona", prenosi Rt njuz. U tvitu, koji su objavile odbrambene snage Izraela, navodi se da je vlada sirijskog predsednika Bašara al Asada, "čija je vojska srušila ruski avion, potpuno odgovorna za incident".

Rusija zagrmela posle incidenta na nebu iznad Sirije: Izrael je kriv za obaranje aviona i smrt posade

Pored Damaska, Izrael je za "nesrećni incident" okrivio i Iran i grupu Hezbolah.

RUSKI MIP POZVAO NA RAZGOVOR AMBASADORA IZRAELA U RUSIJI

Rusko Ministarstvo inostranih poslova pozvalo je na razgovor izraelskog ambasadora u Rusiji Gerija Korena zbog incidenta sa ruskim avionom Il-20 koji je oboren u Siriji, saopštilo je to Ministarstvo, navodi TAS S.

U vezi ove situacije izraelski ambasador Geri Koren pozvan je u rusko Ministarstvo spoljnih poslova, naveo je ruski MIP.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je izviđački avion Iljušin "Il-20" oboren sirijskom zemlja-vazduh raketom iznad Sredozemnog mora, javio je AP.

Agencija je dodala da spasioci traže olupinu, ali da ne očekuju da pronađu preživele.

Rusko Ministarstvo je saopštilo da je avion slučajno pogodila jedna od raketa, namenjena izraelskim borbenim avionima "F-16" koji su vršili dejstva nad metama u pokrajini Lakatija u Siriji.

U saopštenju se navodi da su izraelski avioni "gurnuli" ruski avion na putanju rakete i da Rusija optužuje Izrael za "namernu provokaciju".

- Zadržavamo pravo da odgovorimio "milo za drago" - izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane, general major Igor Konašenkov, preneo je TAS S.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ratar

    18. septembar 2018 | 14:08

    Sve manje postovanja imam za ruse. Koliko su puta samo stradali ruski vojnici? Svake godine ih obaraju a rusi samo cute. Verovao sam da su sila i da imaju moc ali shvatam da ih niko ne zarezuje 2%. Znam da bi mnogi volela da su stvari drugacije ali usa je sila broj jedan i kako oni kazu tako ce i biti.

  • @ Kiki

    18. septembar 2018 | 14:28

    Kad si slab i sam Svi se iživljavaju nad tobom i uništavaju ti imovinu Baš mi žao jadnih rusa, svi ih.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA