Posle 200 dana uhapšen Sirijac koji je živeo na aerodromu

Svi njegovi pokušaji da dobije azil u Ekvadoru ili Kambodži su propali

  • 2

Organizacije za ljudska prava pozvale su malezijske vlasti da oslobode izbeglicu kome je zaprećeno deportacijom u Siriju pošto je živeo na malezijskom aerodromu više od 200 dana, piše middleeasteye.net.

Već je 100 dana zarobljen na aerodromu, a sada je našao način da pobegne iz agonije: Prijavio se da ode na Mars (FOTO) (VIDEO)

Hasan Al Kontar je u ponedeljak kasno uveče izbačen sa Međunarodnog aerodroma u Kuala Lumpuru pošto je tamo boravio od marta ove godine. Svi njegovi pokušaji da dobije azil u Ekvadoru ili Kambodži su propali, a onda mu je odbijen ulazak pri povratku u Maleziju. Kontar je odbio da se vrati u Siriju strahujući da bi ga regrutovali u vojsku.

Ali, to bi mogla da bude njegova stvarnost, jer je šef odeljenja za imigraciju u Maleziji najavio da planiraju da kontaktiraju sirijsku ambasadu. On je naveo da Kontar živi u zabranjenoj zoni, namenjenoj samo putnicima koji se ukrcavaju na letove.

Volonter koji je poslednji bio u kontaktu sa Kontarom navodi da je Sirijac u porukama naveo da ga je opkolilo 12 policajaca, koji su ga uhapsili i uzeli i njegove stvari.

- Malezija mora da shvati da bi Hasan Al Kontar mogao ozbiljno da bude kažnjen ako ga prisile da se vrati u Siriju. Nema prihvatljivog razloga za ovo hapšenje - rekli su iz organizacije Hjumans rajt voč, ogranka za Aziju.

VIDEO: Migranti zaposeli železničku stanicu Novi Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lazar

    3. oktobar 2018 | 15:56

    nek ide u vosjku kukavica

  • romanov

    3. oktobar 2018 | 08:20

    gluposti,,90 posto sirije je slobodno,,vata poslednji voz za azil da bi radio i zieo u drugoj zemlji,,kakva vojska tamo i dzihadiste pustaju da idu gde hoce,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA