≫ 

Doživotni zatvor za turskog novinara: Osuđen je zbog učestvovanja u puču i nema pravo na amnestiju

Ahmet Altan je pušten iz zatvora u junu, ali je njegova presuda danas potvrđena, nakon što je sudska komisija odbacila zahtev Ustavnog suda za njegovo oslobađanje

  • 0

Sud u Turskoj potvrdio je doživotne kazne zatvora za istaknutog novinara Ahmeta Altana i petoricu drugih novinara, koji su osuđeni u februaru zbog pomaganja zaverenicima u vojnom udaru 2016. godine.

Altan, njegov brat Mehmet i još četvorica novinara prethodno su osuđeni na doživotnu kaznu zatvora zbog povezanosti s mrežom islamskog političkog vođe Fetulaha Gulena, kojeg Ankara krivi za neuspeli vojni udar 2016. godine.

>>> Novinar koji je pobedio Erdoganov sistem! Posle godinu dana u turskom zatvoru, ponovo na slobodi! (FOTO)

Altan je pušten iz zatvora u junu, ali je njegova presuda danas potvrđena, nakon što je sudska komisija odbacila zahtev Ustavnog suda za njegovo oslobađanje.

Svih šest novinara služi doživotne kazne, što znači da nemaju pravo na uslovno oslobađanje i ne mogu da budu deo budućih odluka o amnestiji.

Altanov brat Mehmet je i profesor ekonomije i politički analitičar.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA