≫ 

Predsednik Interpola podneo ostavku zbog sumnje da je prekršio zakon

Njegov nestanak je prijavila njegova supruga, a o tom pitanju se dana oglasila i Kina

  • 0

Predsednik Interpola Meng Hongvej je podneo ostavku zbog osnovanih sumnji da je prekršio zakon, saopštava Interpol.

Novi detalji nestanka predsednika Interpola: Supruzi je poslao sliku noža pre nego što mu se izgubio svaki trag (FOTO)

- Dana 7. oktobra, Generalni sekretarijat Interpola u Lionu u Francuskoj je primio ostavku Menga Hongveja, koji je bio na čelu Interpola. U skladu sa ustavom Interpola i internim propisima, viši potpredsenik u izvršnom komitetu Interpola, Kim Džond Jang iz Južne Koreje preuzeće dužnost predsednika - navodi se u saopštenju na Tviteru.

Organizacija je dodala da će novi predsednik biti izabran krajem novembra.

Disciplinarni organ kineske vladajuće Komunističke partije saopštio je danas da je predsednik Interpola Meng Hongvej pod istragom zbog sumnje da je kršio zakon, a reč je, inače, o visokom kineskom zvaničniku, čiji je nestanak prijavila njegova supruga pre desetak dana.

Meng Hongvei, koji je zamenik kineskog ministra za javnu bezbednost, "osumnjičen je za kršenje zakona i trenutno je pod nadzorom i istragom" novog kineskog tela za borbu protiv korupcije, Nacionalne nadzorne komisije, navodi se u saopštenju, prenosi AP.

To saopštenje je služba kineske Komunističke partija nadležna za korupciju i političku nelojanost objavila večeras na svom sajtu.

Danas se o ovom slučaju oglasila i Kina Foto: Tanjug/AP

PORODICA PRIJAVILA NESTANAK

Nestanak Menga je prijavljen pošto je otputovao u rodnu Kinu.

Njegova porodica se, prema navodima ministarstva, s njim nije čula od 25. septembra, što je četiri dana ranije od datuma koji su ranije objavili neimenovani policijski izvori, prenosi Rojters.

Mengova supruga, koja je kontaktirala policiju u Lionu, gde je i sedište Interpola, rekla je da joj je prećeno putem telefona i na društvenim mrežama.

Francuska policija je odmah pokrenula istragu.

(Telegraf.rs/Sputniknews.com/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA