Kardinal koji je optužen za seksualno zlostavljanje dece, sada je dobio još jednu tužbu

Pel je najviši katolički sveštenik koji je optužen za zlostavljanje dece

  • 0

Australijski kardinal Džordž Pel, koji u zatvoru očekuje kaznu za slučajeve zlostavljanja dece, sada je opet optužen i na Vrhovnom sudu Viktorije, za još jedan slučaj zlostavljanja dece.

Građanska tužba prijavljena je u sredu protiv Pela, savezne države Viktorije, udruženja Sestara Nazareta, kao i udruženja za decu i porodicu Balarat, objavio je Vrhovni sud u četvrtak.

Tužilac ne može biti imenovan zbog zakonskih razloga i sud tužbu nije javno objavio. Pelova portparolka napominje kako Pel nema komentar na ovaj slučaj.

U ranijim medijskim natpisima objavljeno je da je tužbu podneo muškarac koji je trebao da svedoči u drugom slučaju dečjeg zlostavljanja protiv Pela, a koji je odbačen kada je tužilac povukao optužbe prošlog meseca.

Kardinal u zatvoru čeka presudu Foto: Tanjug/AP

Pel najviši katolički sveštenik optužen za zlostavljanje dece

Novine Age pišu kako je muškarac tražio odštetu za psihološku štetu, gubitak plate i zdravstvenih troškova kao rezultat navodnog zlostavljanja u sedamdesetim godinama prošlog veka.

Bio je štićenik države u domu za dečake Sv. Josip u Balaratu u vreme navodnog incidenta. Dom je tada vodio ženski katolički red Sestre Nazareta.

Njegov advokat nije se javljao na Rojtersove telefonske pozive ni na elektroničku poštu.

Pel je najviši katolički sveštenik koji je optužen za zlostavljanje dece. On je proglašen krivim za četiri optužbe zlostavljanja koje uključuju dvoje 13-godišnjaka, od kojih ga jedan tuži i za seksualno zlostavljanje. Svaka optužba nosi 10 godina zatvora. Konačna presuda trebala bi da bude objavljena 13. marta.

Pel i dalje tvrdi da je nevin i da će se žaliti. Saslušanje je početkom juna.

Kancelarija okružnog tužioca, Sestre Nazareta i socijalna služba Balarata nisu bili dostupni za komentare.

Preti mu višegodišnja robija Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA