Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Pratite šta ste propustili u poslednjih 24 sata

  • 0

Iza nas je burnih 24 sata. Brojne zanimljivosti i vesti iz Srbije, ali i sveta, stizale su iz minuta u minut, tako da je bilo teško odrediti koja je vest udarnija od koje. Na našem portalu istakle su se sledeće:

Jantarna soba iz dvorane Petra Velikog, nestala u haotičnim završnim satima Drugog svetskog rata, navodno je pronađena, koji se bavio nacističkim teorijama zavere. Pronašao ju je, navodno, upravnik muzeja u severoistočnoj Poljskoj Bartolomej Plebancik.

Za vernike Srpske pravoslavne crkve počeo je Petrovski post, ustanovljen u slavu svetih apostola Petra i Pavla i ostalih apostola koji su se posle silaska Svetog Duha postom i molitvom pripremali za hrišćansku propoved.

Policija u Kruševcu uhapsila je Anitu D. (19) jer je juče ujutru, nakon svađe, nožem izbola momka Vladimira M. (22).

U Vojnoj bazi „Jug“ kod Bujanovca na jugu Srbije, danas je počela međunarodna vojna vežba „Platinasti vuk“, u kojoj Vojska Srbije učestvuje sa vojskama osam država, među kojima i nekoliko članica NATO. Istvoremeno, u Belorusiji je u toku još jedna antiteroristička vojna vežba pod imenom “Slovensko bratstvo”, u kojoj Srbija učestvuje uz Rusiju i zemlju domaćina. Ono što je indikativno, da nije prvi put da se poklapaju termini izvođenja vojnih vežbi u kojima srpski vojnici učestvuju sa vojskama suprostavljenih svetskih sila. Više o tome pročitajte OVDE!

Mali je broj onih, koji spas od letnjih vrućina neće potražiti u hladnoj vodi ili ledenim osvežavajućim sokovima. Ipak, svi prave veliku grešku, jer napici puni leda pružaju samo trenutno rashlađenje, a u stvari usporavaju hidrataciju.

Jovan K, otac policajca Gorana K. (29) koji je uhapšen zbog pucnjave na sopstvenoj svadbi, tokom koje je zalutali metak pogodio devojčicu (10), sumnja da je dete pogodio metak iz pištolja njegovog sina.

Burak Ozdživit jedan je od najangažovanijih turskih glumaca i od uloge u seriji “Sulejman veličanstveni”, koja ga je i proslavila, žene širom sveta ne prestaju da uzdišu za njim.

Uz filmove legendarnog Brusa Lija, koji je preminuo 1973. odrastale su generacije, i mnogi klinci su učili kung fu gledajući njegova filmska ostvarenja.

Filip Stojković i zvanično je novi član Crvene zvezde. Reprezentativac Crne Gore potpisao je ugovor na dve godine sa klubom u kom je ponikao, a kog trener Vladan Milojević vrlo dobro zna iz perioda rada u Čukaričkom. Više o tome čitajte OVDE!

Radna atmosfera se vraća u Partizan. Ne tako dugo posle osvajanja duple krune, crno-beli počinju pripreme za izazove koji ih čekaju, a onaj evropski stiže već za mesec dana. Višeo tome pročitajte OVDE!

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA