MUP POTVRDIO: Nema nikakvih promena, još uvek možemo bez pasoša u Crnu Goru

Kada je u pitanju vest da je veći broj državljana Srbije vraćen sa državne granice sa Crnom Gorom, iz crnogorskog MUP-a tvrde da to nije tačno

  • 9

Povodom dezinformacije koju je prenio određeni broj medija, a koja se odnosi na to da će državljani Srbije u Crnu Goru ubuduće moći da ulaze samo koristeći pasoš, a ne i ličnu kartu kao što je to do sada bio slučaj, Telegrafu.rs je iz crnogorskog MUP-a potvrđeno da to nije istina.

U Crnu Goru može da se putuje sa ličnom kartom, pasoš vam treba samo u jednom slučaju

U saopštenju je navedeno da nema promena u režimu prelaska državne granice za državljane Srbije iz naše zemlje u Crnu Goru.

Kao i do sada, državljani Srbije mogu prelaziti državnu granicu sa Crnom Gorom sa važećom ličnom kartom ili pasošem.

Državljani ove države mogu ulaziti, prelaziti preko teritorije i boraviti u Crnoj Gori do 30 dana sa važećom ličnom kartom, odnosno drugom ispravom na osnovu koje se može utvrditi njihov identitet i državljanstvo.

Putovanje maloletnih lica državljana Republike Srbije i njihov ulazak u Crnu Goru se takođe nije menjao i podrazumeva da:

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- ukoliko dete putuje u pratnji oba roditelja, kao dokaz o identitetu prihvatiće se i drugi dokument na osnovu kojeg se može utvrditi identitet (izvod iz matične knjige rođenih, đačka knjižica, zdravstvena knjižica i sl.)

- ukoliko putuje sa jednim roditeljem, osim navedenog potrebna je i saglasnost drugog roditelja

- ukoliko putuje sa trećim licem (klubom, grupom i dr.) potrebna je saglasnost oba roditelja.

Kada je u pitanju vest da je veći broj državljana Srbije vraćen sa državne granice sa Crnom Gorom, iz crnogorskog MUP-a tvrde da to nije tačno.

Naime, za prethodna 24 časa u Crnu Goru je ušlo ukupno 21.489 lica, a izašlo 19.058 lica. U naznačenom periodu registrovan je jedan slučaj nedozvoljavanja ulaska u Crnu Goru jer lice nije ispunjavalo uslove za prelazak državne granice.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA