≫ 

Današnja vremenska prognoza (11. avgust 2018. godine): Sunčano u Srbiji, ali ovim delovima zemlje preti kiša (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

U Srbiji danas sunčano i toplo. Na severu i na zapadu biće nešto više oblačnosti, a posle podne u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području jak. Minimalna temperatura od 15 do 22°C, maksimalna dnevna od 29 do 39°C, dok će u Timočkoj i Negotinskoj Krajini biti malo svežije.

U Beogradu u subotu sunčano i toplo, povremeno uz oblačnost. Duvaće umeren jugoistočni vetar. Minimlana temperatura 20°C, maksimalna dnevna 30°C. 

U Srbiji narednih dana sunčano i toplo. Sredinom dana i posle podne ponegde se očekuje razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Maksimalna temperatura u nedelju od 27 do 33°C.

Početkom sledeće sedmice ponovo u većini predela tropski toplo, temperatura do 35°C. U sredu krajem dana i tokom noći povećanje oblačnosti sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu narednih dana sunčano i toplo. Maksimalna temperatura u nedelju oko 30°C, a početkom sledeće sedmice ponovo tropski toplo sa temperaturom do 33°C. U sredu krajem dana i tokom noći povećanje oblačnosti sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Sunčano i toplo, ponegde sa više oblačnosti / Foto: Kristina Stojanović

Evropa:

Danas oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom biće na severu i severozapadu Evrope. Lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće ponegde i u centralnoj Evropi, u oblasti Alpa i ponegde na zapadu Balkanskog poluostrva.

U ovim predelima biće uslova i za grmljavinske oluje. U ostalim predelima biće sunčano. Najhladnije biće na zapadu Skandinavije sa temperaturom oko 15°C. Najtoplije biće na Balkanskom poluostrvu, sa temperaturom i preko 35°C.

Na  grčkom primorju sunčano i tropski toplo. Duvaće umeren do jak severoistočni vetar, dok će u Solunskom zalivu duvati slab vetar promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 18 do 24°C, maksimalna dnevna od 29 do 34°C.

Na crnogorskom primorju sutra pre podne sunčano, dok se posle podne uz promenljivo oblačno vreme očekuje ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar, krajem dana u skretanju na severni. Minimalna temperatura od 23°C do 26°C, maksimalna dnevna od 30°C do 35°C.

Na hrvatskom primorju sutra sunčano i veoma toplo. Duvaće umeren severoistočni vetar, a na severnom Jadranu jaka bura, naročito ispod Velebita. Minimalna temperatura od 19°C do 24°C, maksimalna dnevna od 29°C do 35°C.

(Kristina Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA