≫ 

Današnja vremenska prognoza (24. avgust 2018. godine): Sunčano i toplo, sredinom dana naoblačenje (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 1

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Beogradu danas uglavnom sunčano. Duvaće umeren, zapadni vetar. Minimalna temperatura 19°C, maksimalna dnevna 33°C.

U Srbiji u petak sunčano i tropski toplo. Sredinom dana i posle podne očekuje se razvoj oblačnosti, a u zapadnim, jugozapadnim i u brdsko-planinsikim predelima Srbije očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, ponegde i grmljavinske nepogode. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području pojačan, a na jugu Banata i jak. Minimalna temperatura od 14 do 22°C, maksimalna dnevna od 30 do 35°C.

U Srbiji u subotu će maksimalna temperatura u većini predela biti uglavnom od 28 do 34°C. Tokom dana se uz jači razvoj oblačnosti, ponegde očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom. U nedelju u toku jutra u severozapadnim, a tokom dana i posle podne i u ostalim predelima Srbije naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U ponedeljak osetno svežije, a maksimalna temperatura neće prelaziti 20°C.

U Beogradu u subotu sunčano i veoma toplo, a maksimalna temperatura do 33°C. Tokom dana se uz jači razvoj oblačnosti, na širem području grada biće uslova za pljuskove sa grmljavinom.  U nedelju tokom dana naoblačenje i zahlađenje sa kišom.  U ponedeljak oblačno i veoma sveže sa kišom i pljuskovima. Maksimalna temperatura do 19°C. Krajem dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U utorak suvo i toplije, temperatura do 23°C.

U petak u većem delu Evrope biće sunčano i toplo. Kiša se očekuje na severu i severozapadu kontinenta, a lokalni pljuskovi sa grmljavinom ponegde na jugoistoku. U oblasti Alpa biće obilnijih pljuskova i grmljavinskih oluja. Najhladnije biće u Skandinaviji sa temperaturom oko 15°C. Najtoplije biće u južnim i centralnim predelima Evrope, temperatura oko 35°C.

Na grčkom primorju sunčano i veoma toplo, duvaće slab do umeren severni vetar, maksimalne temperature od  29 do 35°C.

Na crnogorskom primorju smena sunčanih i oblačnih intervala, duvaće slab do umeren zapadni vetar, maksimalne temperature do 34°C.

Na hrvatskom primorju malo svežije  sa vise oblačnih intervala, vetar slab do umeren južnih pravaca, maksimalna temperatura  do 33°C.

Pogledajte jutarnju vremensku prognozu: 

(Telegraf.rs/Sara Damnjanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA