Janković: Igrači i ja znamo šta je problem

Trener Crvene zvezde od svojih igrača traži da ostanu staloženi čak i u neugodnim situacijama, poput one kada je Radnički izjednačio u 77. minutu

  • 0

Od kako je došao na klupu Crvene zvezde u jednom gorućem trenutku, trener Aleksandar Janković beležio je samo pobede. Prisutni su problemi u igri ekipe, ali je bitno da su "crveno-beli" izlazili sa stadiona kao pobednici. U razgovoru sa beogradskim medijima, Janković kaže da tačno zna šta ne "štima".

-Tačno znam šta je problem. Znaju i igrači, ali vam neće reći. Ne radi se o jurenju veštica, već o rešavanju problema, što ne može da se uradi odmah sada. Može da se reši onog momenta kada budem imao u rukama jasnu sliku o stanju svakog igrača, a to je pripremni period, da se ne lažemo. Do tada, ima rešenja - da se reši utakmica u prvom poluvremenu i da uopšte ne ulaziš i problem u drugom delu - rekao je uspešni trener.

S obzirom na to da su njegovi fudbaleri zakazali u drugom poluvremenu protiv niškog Radničkog, Janković je objasnio:

- Nismo imali apsolutno nikakav problem u prvih 45 minuta. U nastavku smo ušli u problem sa fizičkom snagom iz čega se izrodio i taktički problem, ali smo pronašli način da mirnom i strpljivom igrom postignemo gol, u šta nisam sumnjao. Bila je to teška utakmica, ne samo zato što je to bio Niš, što je bilo na strani, nego zato što je došla u teškom trenutku. To nam je bilo treće uzastopno gostovanje, što se ne događa često.

"Razmontirati" rivala i sve će biti drugačije, obećava strateg vicešampiona Srbije.

Nama bi bilo najlepše da nekome damo pet ili šest komada, ali ako to i u narednom periodu bude jedan gol - biće tako. Bitno nam je da se pobeđuje i da igrači napreduju, a mi smo protiv Radničkog opet na terenu imali veliki broj mladih, sedam od 11 igrača imali su 20 godina i mlađi.

Definitivno se čeka utakmica koja će da nas "deblokira". Nije bilo u Kuli, ni u Nišu, ali čekamo! I radimo sa istim entuzijazmom. Čekamo da nam se sve otvori i da 'razmontiramo' nekoga. Kad nam se bude otvorilo da nekome damo deset komada, daćemo. Do tada, ići ćemo na pobedu na svakoj utakmici.

Trener Crvene zvezde od svojih igrača traži da ostanu staloženi čak i u neugodnim situacijama, poput one kada je Radnički izjednačio u 77. minutu. Na njegovu sreću, igrači su odreagovali onako kako je on želeo.

- Primili smo gol u 77. minutu, pa,šta? Imaš 15 minuta do kraja i igraš protiv ekipe od koje si bolji. Ne vidim problem... Nisam želeo da ubacim Mudrinskog, čak ni da ga pošaljem na zagrevanje. Želeo sam da igrači koji su na terenu osete moju veru u to da ćemo postići gol - zaključio je Janković, uz komentar da se svuda i više nego ikada pre utakmice dobijaju u 90. minutu.

(Telegraf.rs / Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA