KALINIĆ NA SUĐENJU: Luka Bojović se ubistvima svetio za Arkanovu smrt!

Sretko Kalinić priznao da je ubio Branka Jefotvića Jorgu, jer je to od njega tražio Luka Bojović kao odmazdu za ubistvo Željka Ražnatovića

  • 4

Luka Bojović je zahtevao da likvidiramo Andriju Draškovića, Zorana Nedovića Šoka i Branka Jeftovića Jorgu jer su bili odgovorni za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, rekao je danas Sretko Kalinić na suđenju pripadnicima "zemunskog klana" u specijalnoj sudnici Centralnog zatvora u Beogradu.

Kalinić je detaljno opisao izvršenje ubistava i neuspelih likvidacija, tvrdeći da to nije uradio zbog novca već zbog prijateljstva sa Bojovićem.

- Ništa nisam radio zbog novca! Bio sam dobar prijatelj sa Lukom, koji mi je pomagao u bekstvu. Jedino tako sam mogao da mu se odužim, više od toga nisam mogao. Međutim, Miloš Simović brani Luku Bojovića zbog 700.000 dolara!  Miloš je svojevremeno dao Iliji Novoviću taj novac. Kada je Luka ubio Novovića, zajedno sa drugarom Sinišom Petrićem, Miloš je slao nekoga od svojih kod Luke da mu vrati tih 700.000 dolara, ali novac nije dobio. Da nema tih para nikada ga ne bi branio - rekao je Kalinić.

On je priznao da je učestvovao u sva tri napada i preuzeo krivicu za ubistvo Branka Jeftovića Jorge.

-  U sva tri slučaja, za Andriju, Nedovića i Jorgu, naredbu je dao Luka. Prvi atentat na Nedovića nije uspeo, jer nas je primetio i pobegao. Drugog puta smo išli Luka, Miloš i ja. Ispalio sam dva-tri metka i puška mi se zaglavila. Tada je Luka odlično odreagovao i pucao na telohranitelja Nedovića. Posle je sam rekao da ga je pogodio u lobanju. Ja nikada nisam pucao u Nedovića  - tvrdi Kalinić.

On je otkrio da Andriju Draškovića nisu uspeli da likvidiraju jer nisu znali da se vozi u blindiranim kolima.

- Po dojavi Ilije Novovića smo presreli Andriju kod pumpe "Zmaj" na auto-putu. Imali smo "mercedes 320" sa vojnim tablicama. Vozio je Vladimir Milisavljević Budala, Luka je bio napred, a ja pozadi. Obojica smo pucali na Andriju. Posle jurnjave i guranja sa dva "BMW" koji su bili u pratnji, prišli smo njegovom "čirokiju" i tada videli da je blinidran - priznao je Kalinić i dodao da je Jorgu ubio sam iz neposredne blizine:

- Luka me je dovezao do kladionice na Vračaru i čekao me u kolima. Izašao sam napolje i čekao da se Jorga pojavi. Kada je prošao pored mene, okrenuo sam se, pucao mu u glavu. Na kraju sam ga overio - rekao je Kalinić na kraju odbrane.

Kalinić je u primedbama na iskaz Simovića rekao da nikada nije hteo da se osveti Dušanu Spasojeviću.

- Nije tačno da sam rekao da hoću da odrubim glavu Mirjani Petrović, ljubavnici Dušana Spasojevića, sa kojom on ima decu. Nisam još toliko bolestan. Ko ima Dušanovu decu može da ima samo moju zaštitu. O Dušanu nemam ništa ružno da kažem - rekao je Kalinić o ubijenom šefu zemunskog klana.

Protiv Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića Budale, koji su uhapšeni 9. februara u Valensiji u toku je ekstradicioni postuipak iz Španije i još se čeka prvostepena odluka po molbi Srbije za njihovo izručenje, zbog čega im se sudi u odsustvu.

Suđenje se nastavlja 7. novembra.

(A. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki Su

    5. septembar 2012 | 18:55

    Pustite ih da se brane sa slobode, please.

  • vlada

    5. septembar 2012 | 18:06

    Cekam da proglase da nemaju dokaze i da cela ekipa izadje sa mardelja i da tuzi drzavu zbog nedostatka dokaza

  • Vladimir

    5. septembar 2012 | 20:08

    Atentatori na premijara Djindjica,mirno ubijaju po Beogradu sve dok se sami nisu predali.Gde je optuznica protiv sefova policije i RDB ? Djindjic je zrtva zavere u vrhu drzave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA