BUS PLUS: Ðilas traži ukidanje očitavanja personalizovanih karata

Gradonačelnik izneo ovaj zahtev kako bi se smanjile gužve prilikom uvođenja zimskog reda vožnje

  • 0

Gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas zatražio je danas od Direkcije za javni prevoz da se u potpunosti ukine obaveza očitavanja dopunjenih personalizovanih "BusPlus" karata.

Ðilas je ovaj zahtev izneo kako bi se umanjile gužve prilikom uvođenja zimskog reda vožnje i stvorilo više prostora za kvalitetniju kontrolu putnika bez karte.

- U prethodnom periodu prikupljen je dovoljan broj podataka o broju putnika na svim linijama i u zimskom i u letnjem režimu saobraćaja, na osnovu kojih su urađene studije i donete odluke o povećanju i smanjenju broja autobusa na pojedinim linijama, kao i ukidanju jedne linije. Odluke o povećanju broja kontrolnih punktova, kao i zadržavanja u stanicama samo autobusa u kojima je kontrola donete su da bi kontrola bila brza i efikasna  - saopštila je Gradska uprava.

Grad Beograd je još jednom zahvalio svima koji su prihvatili nova pravila javnog prevoza pod sistemom "BusPlus".

- Veoma je važno da građani razumeju da vožnja bez karte i dalje neće biti moguća, i da će biti učinjeno sve da se to spreči. U isto vreme, nastavićemo sa naporima da svim putnicima koji regularno plaćaju kartu obezbedimo što kvalitetniji prevoz -  poručili su iz Gradske uprave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA