ISPRAVNO?Ovaj čovek se godinu dana nije tuširao (FOTO) (VIDEO)

- Mislite da sam smrdeo na močvarno čudovište? Kada kažem da se nisam tuširao, ne znači da se nisam kupao. Svaki dan sam plivao na raznim mestima i koristio biorazgradivi sapun - piše američki aktivista Rob Grinfild

  • 3

Rob Grinfild, aktivista i borac za zaštitu prirode, kada je krenuo u biciklističku turneju po Americi kako bi promovisao ekološki način života, odlučio je da postavi sebi nove izazove kako bi bio što bolji promoter. Jedan od zadataka je bio taj da narednih godinu dana ne sme da se tušira, što je inače do tada radio svakodnevno.

- Mislite da sam smrdeo na močvarno čudovište? Kada kažem da se nisam tuširao, ne znači da se nisam kupao. Svaki dan sam plivao na raznim mestima i koristio biorazgradivi sapun - piše Grinfild na svom blogu.

- Nekada sam koristio dezodoranse, šampone, losione i niz drugih proizvoda koji su prepuni hemikalija. Sada mi ne trebaju. Biorazgradivi sapun, pasta za zube i esencijalna ulja me nisu pretvorila u smrada koga svi izbegavaju - nastavlja Rob svoju priču i dodaje da su se mnogi začudili što on uopšte ne smrdi.

Prestao je sa upotrebom peškira, jer je time znatno smanjio potrošnju vode pri pranju odeće.

- Ranije, vreme koje sam trošio na tuširanje, pretvorio sam u vreme koje mi omogućava spajanje sa prirodom. To je omiljeni deo mog dana. Vreme kada se isključim, zaboravim na stres i totalno spojim sa okolinom - piše Grinfild.

Po njegovim proračunima, svaki prosečni Amerikanac dnevno potroši oko 378 litara vode, a on je svoju potrošnju smanjio na nešto manje od osam litara, ne računajući reke i jezera u kojima se kupao.

Nakon što je ispunio zadatke koje je sam sebi pre godinu dana postavio, svoju potrošnju je smanjio za pet do deset puta manje u odnosu na prosečnog Amerikanca.

Nekoliko saveta koje Rob Grinfild smatra da svi možemo da primenimo kako bi smanjili potrošnju i na nekin način zaštitili prirodu su: da ređe puštamo vodu, zatvaramo slavine kada ih ne koristimo i popravimo one koje cure, za vreme tuširanja, dok se sapunjamo, da isključimo vodu, sakupljamo kišu. Umesto zalivanja travnjaka bolje da zasadimo baštu i da u veš mašini ne peremo pojedinačne odevne predmete.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: robgreenfield.tv)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bin Laden

    24. april 2014 | 20:20

    Lahko je njemu prićat takve stvari,al pitao bi ga ja da mora ošišat 30 ovaca danas,a da ne spominjem nuždu i kako oprat ruke posle nje sa nakim biougradivim šamponom.

  • Ssss

    25. april 2014 | 11:00

    Znaci LAZE da se nije okupao

  • Xxl

    1. maj 2014 | 15:56

    Kupao se ili ne....oni smrde tako i tako!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA