ZAŠTO NISMO TAMO? Ovo su najlepše ostrvske plaže na svetu (FOTO)

Plaže širom sveta svojim biserno belim peskom ostavljaju bez daha, dok tirkizno more upotpunjuje čitav doživljaj. Predstavljamo vam plaže koje će vas očarati lepotom

  • 14

Svi jedva čekaju leto, lepo vreme i dogoočekivane godišnje odmore koje većina koristi da otputuje daleko od svakodnevice i uživa na nekoj od peščanih plaža širom sveta. Izbor destinacija je ogroman, kao i aktivnosti koje vam stoje na raspolaganju. Ipak, izdvajaju se one koje plene svojom lepotom i biserno belim peskom.

Predstavljamo vam neke od najlepših ostrvskih plaža na svetu.

SANTORINI

Za Santorini se slobodno može reći da je jedno od najlepših grčkih ostrva. Nastao je usled vulkanske aktivnosti pre oko 80.000 godina, a zahvaljujući tome, kada krenete na plažu, možete izabrati neku od onih koje su posute crvenim, crnim ili belim peskom, dok će ispred vas biti tirkizno plavo more.

BORA BORA

Bora Bora je ostrvo okruženo lagunom i koralnim grebenom, a iako je izuzetno malo ostrvo, njegova lepota ipak oduzima dah. Savršeno bele plaže koje zapljuskuje smaragdnozelena boja mora će vam pružiti osećaj kao da ste u raju.

MALDIVI

Država večnog leta, koja se sastoji od oko 1.126 malih ostrvaca, među kojima je naseljeno samo 200, a 80 se koristi za turizam, se nalazi u Indijskom okeanu. Na Maldivima je teško pronaći najlepšu plažu jer su sve od prelepog belog peska.

Ipak jedna će se sigurno izdvojiti, to je plaža Vadhu će na kojoj će vas dočekati pravo iznenađenje. Zbog fitoplanktonita ili vatrenih algi koji reaguju na električne signale, stvara se bioluminacija, odnosno biološko svetlo koje stvara svetlo plavu boju zbog koje ćete imati utisak da plićak sija kao nebo.

FIDŽI

Sastoji se iz 322 velika i 522 mala ostrva. Neobjašnjivo lepe plaže i tirkizno more su jedna od glavnih karakteristika Fidžija, a ukoliko se ikad zateknete na ovom ostvru bićete u mogućnosti i da spavate pod vedrim nebom u netaknutim delovima ove države u Pacifiku.

KAJMANSKA OSTRVA

Kajmanska ostrva se nalaze u Karipskom moru i prekomorska su teritorija Ujedinjenog Kraljevstva. Iako je prva asocijacija da se ovde sliva velika količina sumnjivog novca sa svih strana sveta, ipak postoji i ona lepša strana. Plaža "sedam milja" je mali, ali besprekorno čist pojas peska uz more. Voda je kristalno plava, tirkizne boje i bićete skoro sasvim sigurni da dok vi uživate u vodi, vaše stvari niko neće dirati.

TURSK I KAJKOS

Nalaze se u lancu ostrva Bahama, severno od Haitija. Ostrva su prekrivena prelepim rastinjem i oivičena  predivnim belim plažama. Neke od njih su okružene koralnim grebenom zbog čega skoro i da nema talasa, pa je ukoliko volite potpuni mir i tišinu na odmoru, ovo pravo mesto za vas.

SEJŠELSKA OSTRVA

Sejšeli predstavljaju ostvarenje svih romantičnih tropskih snova. Sačinjeni je od 115 granitnih i koralnih ostrva, od kojih je samo 33 naseljeno i nalazi se u zapadnom Indijskom okeanu. Plaže su od čistog belog peska, a voda tirkizno zelena i plava.

BRITANSKA DEVIČANSKA OSTRVA

Izrazito mala ostrva Sendi Spit i Grin Kej u Britanskim Devičanskim ostrvima, koji se nalaze u Karipskom moru istočno od Portorika, su idealno mesto za ronjenje i posmatranje susednih ostrvaca.

BERMUDSKA OSTRVA

Iako su prva asocijacija na Bermudski trougao mistični nestanci aviona i brodova, trebalo bi obratiti pažnju na lepotu prirode koju ostrva pružaju. Ova tropska destinacija je idealno mesto za opuštanje na plažama prekrivenim ružičastim i belim peskom sa tirkizno plavim i zelenim morem.

MUREA

Ako biste bili u prilici da vidite kako ovo ostrvo izgleda iz ptičje perspektive, shvatili bi zbog čega se za njega može reći da je biser Polinezije. More oko ovog vulkanskog ostrva u obliku srca je tirkizno, a romantične plaže će u potpunosti opravdati njegov oblik.

(M. Bojić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA