Osmogodišnji dečak je krenuo na triatlon sa svojim nepokretnim bratom. Kako je završio trku će vas raznežiti (FOTO)

Osmogodišnji Noa ima dve godine mlađeg brata Lukasa. Lukas je rođen sa retkim oboljenjem i kreće se pomoću specijalnih kolica. Braća sve rade zajedno, a Noa je poželeo da se oprobaju i u triatlonu

  • 8

Porodica Oldrič živi u Ajdahu, u Americi. Imaju dva sina Nou (8) i šestogodišnjeg Lukasa.

Lukas je rođen sa retkim oboljenjem. Zbog toga, on često ima različite napade, teškoće pri gutanju hrane, ali i druge probleme, a kreće se pomoću specijalnih kolica.

Kada je Noa na lokalnim vestima čuo da će se organizovati triatlon za mlade, želeo je da učestvuje, ali pod jednim uslovom: da sa sobom povede i svog brata Lukasa.

Noa je vredno trenirao tokom tri meseca pre početka triatlona. A onda je došao i taj dan, 12. jul, kada je trebalo da se održi trka.

Noa je najpre vozio bicikl, za koji su bila prikočena kolica u kojima se nalazio njegov brat, celom deonicom, od skoro 5 kilometara.

Zatim je preplivao oko 200 metara, vukući za sobom čamac u kome je bio Lukas, a na kraju, trčao oko kilometar i po gurajući pred sobom kolica u kojima se on nalazio. Obojica su, nakon uspešno završene trke, dobili medalje.

- Oni su najbolji prijatelji i sve rade zajedno. Imaju neku specijalnu vezu, a njihova ljubav je zaista jedinstvena - rekla je njihova majka Alisa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Like

    30. jul 2014 | 20:38

    Trebalo bi da uvedete opciju LIKE, jer ovo je jedan veeeeeeliki LIKE! Svaka cast deci kako su pametna, dobra, pravedna i neiskvarena!

  • Aca

    30. jul 2014 | 20:59

    Ovo je pravi mali heroj !

  • aerosmith

    30. jul 2014 | 20:53

    kakav tekst kakva ljubav kakav brat...uzivala sam citajuci tekst

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA