KRVAVI MESEC: Danas nas očekuje pomračenje koje najavljuje propast sveta (VIDEO)

Pomračenje Meseca je kao spektakularna astronomska pojava često u prošlosti tumačeno kao loš znak koji najavljuje propast nekog poduhvata. Primer za to je pomračenje koje se desilo 22. maja tokom turske opsade Carigrada 1453. godine, koja je okončana padom grada i slomom Vizantije

  • 17
Treći i poslednji super mesec 2014-te godine iznad Zemlje Foto: AP/Tanjug

Američka svemirska agencija NASA saopštila je da će danas doći do potpunog pomračenje Meseca, prenose mediji u SAD. Taj fenomen se događa kada su Sunce, Zemlje i Mesec u istoj ravni.

Tada Mesec dobije crvenkasti odsjaj, jer ulazi u Zemljinu senku, zbog čega se ta pojava često naziva "Krvavi mesec".  Prema navodima svemirske agencije, pomračenje će biti vidljivo samo u zapadnom delu SAD i Kanade, ako ne bude bilo oblačno vreme.

Pomračenje će početi u 11 sati po srednjoevropskom vremenu i trajaće tri sata i 30 minuta, navela je NASA. Agencija dodaje da će naredno potpuno pomračenje Meseca biti 4. aprila i 28. septembra 2015. godine.

Pomračenje Meseca je kao spektakularna astronomska pojava često u prošlosti tumačeno kao loš znak koji najavljuje propast nekog poduhvata.

Primer za to je pomračenje koje se desilo 22. maja tokom turske opsade Carigrada 1453. godine, koja je okončana padom grada i slomom Vizantije. Ceo događaj možete pratiti uživo na sajtu sloosh.com.

Prethodno pomračenje dogodilo se u aprilu ove godine, a pogledajte kako je to izgledalo.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA