Devojci izvadili pijavicu iz nosa koja je tu bila mesec dana! (FOTO)

Medicinskim ispitivanjem je utvrđeno da je pijavica dospela u nozdrvu ove devojke tokom plivanja u Vijetnamu ili preko vode koju je tamo pila. Životinja je vremenom narasla hraneći se krvlju ove devojke i pretila da stigne do mozga

  • 4

Danijela Liverani (24) je dugo imala probleme sa čestim i obilnim krvarenjem iz nosa, a kada je otkrila pravi uzrok svojih zdravstvenih tegoba, bila je užasnuta. U njenoj nosnoj duplji, živela je pijavica duga 8 centimetra skoro mesec dana.

Ona je putovala jugoistočnom Azijom, kada joj se dogodila nesreća na motoru. Mislila je da je ono što je bode u nosu, zapravo zgrušana krv koja je nastala zbog pucanja krvnih sudova usled saobraćajne nezgode. Međutim, ispostavilo se posle nekoliko dana po njenom povratku u Edinburg, da se radi o ogromnoj pijavici koja se nastanila u njenoj nozdrvi.

- Dok sam se tuširala, životinjica je provirila i stigla do moje donje usne. Pokušala sam da je izduvam i zgrabim svojim prstima, ali nisam uspela da je uhvatim na vreme, jer se ona već povukla u moj nos - rekla je šokirana devojka.

Liverani je morala da potraži pomoć stručnjaka i odmah je otišla u hitnu pomoć. Lekari su zahvat obavili uz pomoć klešta, pincete i spaljivanja, dok je jadnoj devojci prijateljica pružala podršku.

- To je bila prava agonija, mogla sam da osetim kako je lekar vuče i kako se ona opet vraća unutra. Posle pola sata bol je prestala i doktor je uspeo da je izvuče pincetom. Bila je dužine mog kažiprsta a debljine palca - dodaje devojka.

Medicinski stučnjaci su potvrdili da je pijavica rasla sve više hraneći se Danijelinom krvi, i da je koristila njen nos kao gnezdo u kome je boravila uvijena. Nekad je čak stigla i do predela obrve, a doktori tvrde da je postojala mogućnost da stigne i do mozga, da nije primećena i izvađena na vreme.

Ispitivanjem je utvrđeno da je pijavica dospela u nozdrvu ove devojke tokom plivanja u Vijetnamu ili preko vode koju je pila na tom putovanju.

(Tanjug.rs/ Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA