NEVEROVATNO OTKRIĆE: Telepatija stvarno postoji (VIDEO)

Rezultati istraživanja su pokazali da je moguće stupiti u misaonu komunikacionu vezu sa drugom osobom koja se nalazi na nekom drugom mestu

  • 0

Polemike o postojanju telepatije traju već decenijama, ali naučnici su napokon uspeli da ostvare ovu neobičnu vrstu komunikacije između ljudskih mozgova. Stručnjaci su takođe uspeli da pročitaju šta se dešava u mozgovima mačaka i da saznaju više o načinu na koji one razmišljaju.

Sposobnost čitanja misli drugih ljudi dugo je smatrana mitom ili delom naučne fantastike. Međutim, u poslednjih 20 godina neurolozi su radili na istraživanju telepatskih veza između ljudi, što je dovelo do velikih pomaka u saznanjima ove nauke.

U najnovijoj epizodi serije "Veština mozga" objašnjava se proces neverovatnog otkrića kao i argumenti za ove tvrdnje. Kasnih 90-ih godina, naučnici su povezali elektrode na vizuelne oblasti mozgova mačaka dok su gledale film. Ovako im je omogućilo da, na neki način, "uđu" u mačje misli i gledaju "reprizu" onoga što je životinja zapravo videla. Misli mačke su prevedene u realne pokretne slike, što je neverovatno dostignuće koje može znatno uticati na dalji razvoj istraživanja.

Korak dalje je napravljen kada je tim za istraživanja uspeo da ostvari direktnu komunikacionu vezu između umova čoveka u Francuskoj i čoveka u Indiji. Iako su ovo velika otkrića, još uvek smo daleko od kontrole misli, tvrdi Vanesa Hil.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: iflscience.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA