JEDINI GRAD NA SVETU U KOM NIKO NE UMIRE: Ali krije STRAŠNU tajnu!

Čim je jedan od stanovnika teško bolestan ili na samrti, hitno se prevozi avionom ili brodom do norveškog kopna. Čak i da se dogodi smrt u gradu, meštanin neće biti tamo pokopan

  • 3

Longjirbuen je najsevernije naselje na svetu i nalazi se u Norveškoj. Dobilo je ime po Amerikancu zvanom Džon Munro Longjir, koji je kao predvodnik arktičke kompanije uglja otkrio grad i bogate rudnike uglja u okolini.

Jedna od posebnosti ovog grada je što je u njemu zabranjeno umreti. Čim je jedan od stanovnika teško bolestan ili na samrti, hitno se prevozi avionom ili brodom do norveškog kopna. Čak i da se dogodi smrt u gradu, meštanin neće biti tamo pokopan.

Međutim, iako građani ne smeju da umru u ovom gradu, oni se svakodnevno susreću sa smrću. Naime, grad krije strašnu tajnu - polarnih medveda ima baš mnogo, čak više od 3.000, te zato građani imaju pravo da nose puške sa sobom.

U gradu je zabranjeno i držanje mački jer se smatra kako ugrožavaju ptice.

Ovde možete videti malenu crkvu iza koje je još manja škola, a pozadini svega braonkasta brda prekrivena snegom. Crkva je uvek otvorena, u njoj se možete poslužiti kafom i kolačima, razglednicama i drugim zanimljivim sitnicama za posetioce. Novac samo ostavite u posudu predviđenu za to.

Printskrin: Youtube/Godot13 Printskrin: Youtube/Godot13

Čudan grad za život. Ali poslednjih godina sve više turista navraća u ovu polarnu naseobinu. 3.400 turista u gradu od 2.000 stanovnika!

Par muzeja i galerija daće vam odličan uvid u život ljudi na ovoj izolovanoj teritoriji.

Ovde su irvasi normalna pojava, videćete ih kako slobodno švrljaju naokolo. Svoje stanište na ostrvu pronašle su i polarne lisice i neke vrste ptica.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Šomi Srbin

    5. mart 2015 | 09:09

    Grad se zove Langbien a ostrvo Svalbard samo toliko pozdrav iz Nor

  • Domoljub

    4. mart 2015 | 21:00

    Im šta je tu čudno?

  • G`che

    4. mart 2015 | 06:08

    Gledajte seriju Fortitude, upravo je ime serije ime jednog takvog grada. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA