GRAD BOGA MAJMUNA OTKRIVEN DUBOKO U DŽUNGLI: Zanemećete kada saznate sve njegove tajne!

O Belom Gradu ili Gradu Boga majmuna malo se zna jer niko još nije uspeo da dođe do njega - sve do sada

  • 5
Foto: Wikipedia/Virgil Finlay Foto: Wikipedia/Virgil Finlay

Članovi jedne arheološke ekspedicije u Srednjoj Americi tvrde kako su došli do otkrića za kojim su tragali istraživači još od doba Kortesa. Sigurni su kako su u zabačenom delu džungle u Hondursu pronašli ono što je još davno nazvano Grad Boga Majmuna ili Beli Grad.

Radi se o gradu koji je bio sedište civilizacije izgubljene više od 1.000 godina. Još dvadesetih godina prošlog veka grad je uočen iz vazduha, ali nikada nije i pronađen - sve dosad, tvrde arheolozi.

- Ova kultura je vrlo slabo proučavana i o njoj se zna baš malo. Arheolozi čak nemaju ni ime za nju - kažu članovi ekspedicije.

Na mestu pronalaska uočeni su brojni artefakti, čak i jedna piramida, ali arheolozi su za sad sve morali da ostavie gde je i pronađeno. Većina tih predmeta navodno datira iz perioda od 10. do 14. veka.

Na ovom arheološkom nalazištu moraće ubrzano da se radi jer se širenje poljoprivrede približilo na svega dvadesetak kilometara od ovog mesta i postoji opasnost da ga pregaze ilegalne farme.

Stanovništvo mističnog "belog grada" poštovalo je Boga majmuna, a navodno je živelo u izobilju i "okupano zlatom".

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA